Jeremy Clarkson i po Top Gear píše do novin a má rád motory

/ Tomáš Weiss

Clarksonova první práce byla cestovní prodavač pro živnost jeho rodičů – prodával hračky Paddington Bear. V roce 1984 založil Motoring Press Agency, kde společně s Jonathanem Gillem (specialistou na motorismus) dělali silniční testy vozidel pro místní noviny a automobilové magazíny. Posílal také texty do publikací jako Performance Car. Pravidelně psával do magazínu Top Gear od roku 1993.

Clarkson psal také pravidelně články do bulvárních novin The Sun a také do novin The Sunday Times. Jeho články z The Times jsou znovu publikovány v The Weekend Australian. Také píše pro „Wheels“ (kola) sekci do Toronto Star.

Clarkson napsal i několik humorných knih nejen o autech. Několik jeho knih jsou sbírky jeho článků, které napsal do The Sunday Times. Ve svých knihách a článcích kombinuje lásku k řízení aut a zároveň svůj pohled na svět jako např. v Jeremy Clarkson’s Motorworld, Jeremy Clakson’s Car Years and Jeremy Clarkson Meets the Neighbours.

Jeho humorný, avšak politicky nekorektní styl psaní a moderování často vzbuzuje u veřejnosti rozporuplné reakce a často je kritizovan médii, politiky, různými skupinami lidí a veřejností.

zdroj: wiki

Další články

TV Kosmas

Na jakémsi venkově kdesi ve východní Evropě.....Jerzy Kosinski: Nabarvené ptáče

Od přečtení knihy trvalo režisérovi Václavu Marhoulovi patnáct let, než filmově odvyprávěl příběh, který ho uhranul. Prvotina Jerzyho Kosinského (1933 - 1991) Nabarvené ptáče se tak po letech proměnila ve film, který má světové ambice. Po soutěžní premiéře v Benátkách vstoupí do českých kin 12. září 2019.
 | Totalfilm
TV Kosmas

Když se Bob Dylan převlékal za Valícího se Hroma

Na Netflixu měl premiéru Scorseseho další film o Bobu Dylanovi - Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story, sonda do koncertního turné, jejž Dylan pod názvem Rolling Thunder Revue odehrál na podzim roku 1975 a které bylo od počátku koncipované jako mýtotvorné.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Měsíc autorského čtení 2019: Petr Borkovec

Povídky z pobytů v Itálii a poetický herbář speciálních tvarů. Petr Borkovec (1970) byl jedním z účastníků letošního Měsíce autorského čtení. Možnost ze zázanmu slyšet básníkovu interpretaci.