Mariusz Szczygieł v Osobnosti plus Českého rozhlasu

/ ČRo Plus, Tomáš Weiss

Polský spisovatel a novinář Mariusz Szczygieł je vyhlášeným čechofilem. Nebo, jak sám sebe podezřívá, kryptoČechem. V češtině mu vychází už šestá autorská kniha. Jde opět o literární reportáže a dostala název Není. A o čem tedy je?

 

Není

315

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2019: Vojtěch Matocha - Prašina - Černý merkurit

Další titulem Velkého knižního čtvrtku - podzim 2019 je pokračování velepopulární Prašiny. Po druhém dílu Černý merkurit by měl následovat ještě díl třetí a také se filmuje.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Uvedení knihy Život podle Zero Waste s manžely Růžičkovými

Smyslem Týdne pro klima, který probíhal od 20. do 27. září 2019, bylo upozornit, že emise skleníkových plynů musíme snižovat rychleji. Za iniciativou stojí řada hnutí, spolků, vědců, organizací a jednotlivců, kteří chtějí docílit větší informovanosti veřejnosti a zvýšit tak společenský zájem o řešení klimatické krize. Jednou z okamžitých možností, která nemá politický, ale osobní rozměr, je snížení vlastní spotřeby a tím i odpadu. Víc k tomu i v knize Život podle Zero Waste.
 | Tomáš Weiss, František Plzák
TV Kosmas

Z lovce se stává kořist a z minulosti děsivá přítomnost...

Mike Omer je původně novinář a vývojář počítačových her, ale v současné době nejvíce přemýšlí nad svou novou sérií detektivních thrillerů s forenzní psycholožkou Zoe Bentleyovou. S oblibou píše o skutečných zločincích nebo naopak obětech zločinů.