Spisovatelé v izolaci: Miřenka Čechová

/ ČRo Vltava

Miřenka Čechová tráví čas v izolaci se svým synem a manželem⁠ a jejich vzájemné vztahy procházejí těžkou zkouškou. Snad to neskončí vraždou...Autorka čte povídku Platónskej údiv

Další články

TV Kosmas

Knižní novinky doby virové - III.

Někdy, když se dobře zaposloucháte, můžete v posledních dnech zaslechnout, jak knihy úpí. A to hlavně ty, počaté ještě před zavřením knihkupectví. A tak jsou tu další knižní novinky z doby virové. My ukážeme a vy, pokud vás některá zaujme, už víte, co dělat. E-shop Kosmasu rozhodně odbavuje bez prodlení.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Čtení spojuje: Kniha o moři a její překladatelka Jarka Vrbová

Literární kritika v Norsku i ve světě knihu přivítala s nadšením, i když jí jisté potíže působilo určení žánru: kniha nabízí směs eseje, reportáže a odborného výkladu s prvky krásné literatury, a to nejen kvůli citacím z Rimbauda, Melvilla a Poea. Morten Stroksnes dokáže o moři psát zcela věcně, avšak moře bezmezně miluje, a proto ví: „Moře se bez nás docela dobře obejde, my bez něj nikoli.“ Překladatelka Jarka Vrbová za její převod získala Literu 2019.
 | nakl. Argo
TV Kosmas

Knižní novinky doby virové - II.

Vládní nařízení kolem čínské chřipky dál tvrdě dopadají na knižní svět. Knihkupectví jsou stále pod zámkem. Přesto jsou tu další novinky doby virové, které vám dnes ukážeme a tím samozřejmě nabídneme ke koupi přes e-shop Kosmasu. Ten dál pokračuje ve vyřizování vašich objednávek a nabízí slevy a rychlé dodání.