OKO Kosmasu má svůj YouTube kanál

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Jmenuje se TV Kosmas a je na něm ke shlédnutí 80 knižních videí. Jejich obrazovým stvořitelem je kameraman a střihač Vojta Polák. Po prázdninové pauze začínáme touto sebereklamou - a pak už dalšími rozhovory a obrazovými reportážemi z knižního světa. Těm, kdo sledují, děkujeme za pozornost. Další zájemce zveme....

 

Další články

TV Kosmas

Pavel Brázda 90

Výtvarník Pavel Brázda překročil další kulatiny svého života. Jeho obrazy se pro svůj charakteristický rukopis staly součastí uměleckého veřejného světa, díky socialistickým surrealistům ale až po roce 1989. Komunisté se ho, spolu s jeho ženou, výtvarnicí Věrou Novákovou, snažili z výtvarného života vymazat, ale kampak se socialismem na Brázdův hominismus. Stále vitální umělec pokračuje dál ve svém díle. Přibral do hry počítače i fotoaparát. Krátké video z jeho letošní výstavy v Kutné Hoře.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

20 let Meanderu - v serpentýnách času s dobrou dětskou knihou

Nakladatelství Meander je dnes - podobně jako mladší Baobab - synonymem pro výtvarně promyšlenou a celkově do detailu dotaženou dětskou knihu. Jak říká Iva Pecháčková: Ty knihy jsou všechny velmi osobními projekty a doufám, že je to na nich, v dobrém slova smyslu, znát."
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Dva Tarzáni na důchodě a jejich dívenky

Fotograf a básník - dva outsideři z Kyjova. Jiří Veselský, básník a Miroslav Tichý, fotograf. Bezdomovci moderního českého umění, kteří se pro určitou část kultury stali tím nejcitlivějším, co v životě potkali. Třeba Nick Cave po shlédnutí "pokažených" fotek složil pro fotografa skladbu. A Jiřímu Veselskému patří titul posledního českého prokletého básníka. Kniha Jiřího Oliče se jmenuje Vy neznáte Mirka Tichého. Dokument o Miroslavu Tichém je myslím její dobrou předmluvou.