Třikrát třináct audio povídání po půlnoci

/ nakl. Tympanum

Slepá náhoda, zásah vyšší moci? Boží milost nebo lest Satanova? Otázky a zas otázky, na které lidová pověst může odpovědi nanejvýš naznačit. Ale možná spočívá její zvláštní kouzlo právě v tom, že mnohé ponechá zahaleno tajemstvím. Třikrát třináct lidových pověstí o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších, které se tradují na pomezí Saska, Čech, Slezka a Lužice. Zpracoval Otfried Preussler, čte Lukáš Hlavica.

Další články

TV Kosmas

Na nesmrtelnost si ani smrt nepřijde - R.I.P. Ferlinghetti

23. února 2021 zemřel básník, výtvarník a vyznáním anarcho-pacifista Lawrence Ferlinghetti. Vydavateli beatniků se podařil husarský kousek - přežil stovku. Jeho knihkupectví City Lights Books dál existuje jako poetická Mekka a jeho poezie se bude číst dál. Z živého básníka se stal klasik. Znovu nabízíme video s překladatelem Lubošem Snížkem.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2021: Aleš Palán - Nevidím ani tmu

Jedna je čerstvě plnoletá, druhé táhne na osmdesát, jedna žije ve městě, druhá na venkově, oporu hledají ve víře, v humoru, ve vzdoru... Jsou rozdílné. Šest rozhovorů se ženami, kterým život naložil. Ale také šest rozhovorů o nezdolnosti, otevřenosti a naději. Rozhovory doprovázejí fotografie přední české fotografky Alžběty Jungrové.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek 18.3. 2021 představí mj. Woodyho Allena, Aleše Palána nebo Bianku Bellovou

Velký knižní čtvrtek jaro 2021 vypukne 18. března. Ten den bude ke koupi 12 pestře vybraných novinek. Na tiskové konferenci, která proběhla měsíc předem byly představeny všechny tituly prostřednictvím živého streamu ČTK. Tady je její záznam.