Kniha skoro-modliteb, vybraných z díla Jiřího Langera, Jiřího Ortena a dalších

/ nakl. Biblion

Modlitby českožidovské jsou uspořádány podle liturgického roku judaismu: K jednotlivým svátkům jsou přirazeny modlitby ladící tématem či náladou. Editorem je, stejně jako u modliteb Martina Jirouse nebo skoro modliteb Karla Čapka, prof. Martin C. Putna.

Další články

TV Kosmas

Uvedení knižního rozhovoru Luboše Beniaka s Vladimírem Špidlou v Knihovně VH

Politický veterán Vladimír Špidla v rozhovoru s novinářem Lubošem Beniakem, který ho nikdy nevolil, rekapituluje svou životní dráhu a otevřeně mluví o zákulisí politiky. Jak hodnotí svá vítězství a porážky? Jak se dívá na Evropskou unii a na svoji spolupráci a následný souboj s Milošem Zemanem? Proč některé věci udělal a jiné ne? Jak vnímá válku na Ukrajině? Dalšími hosty jsou Jiří Leschtina a nakladatel Aleš Lederer. Debatu moderovala Denisa Novotná.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

7 pádů s Janem Novákem

Jan Novák - nejameričtější český spisovatel s nejčeštějším jménem. Nedávno mu znovu vyšel Miliónový jeep. Kniha, napsaná původně anglicky ( do češtiny přeložil Jaroslav Kořán), byla v Americe dokonce nominována na Pulitzerovu cenu. Na podzim 2022 vyjde v rámci vydávání jeho argo-spisů novinka Těžký prachy. Tři roky rozvážel Jan Novák v Chicagu prachy. Největší suma, jakou jako ozbrojený kurýr a řidič firmy United Armored Services doručil, obnášela 24 miliónů dolarů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Ortenova cena 2022: Vojtěch Vacek za básnickou sbírku Měňagon

Vítězem 35. ročníku Ceny Jiřího Ortena, kterou talentovaným autorům do 30 let uděluje Svaz českých knihkupců a nakladatelů, se stal básník Vojtěch Vacek (1993).