Takový byl Meltingpot 2022

/ Meltingpot

Kdo letos navštívil v Ostravě ví z vlastní zkušenosti, kdo nebyl, protože nevěděl, bude třeba příště nalákán. Letošní debaty a diskuze na ostravském Meltingpotu, probíhajícím jako součást Colours of Ostrava, byly výživné a hojně navštívené. I vy , co jste se účastnili - zavzpomínejte s námi. Bylo to úžasné - a na ročníku 2023 už se pracuje. Včetně pódia KOSMAS/Argo.

Další články

TV Kosmas

Tři sta let před Hrou o trůny vládnou draci Západozemí

Hra o trůny, natočená podle románové série George R. R. Martina Píseň ledu a ohně, se stala největším fantasy fenoménem poslední dekády. Prequelem, tedy příběhem předcházejícím dějům Hry o trůny, je seriál Rod draka, který je založen na Martinově knize Oheň a krev.
 | nakl. Argo, HBO
TV Kosmas

Případ Arvéd - když lidská duše uvízne na temné straně

Jeden z nejbizarnějších udavačů nacismu i komunismu byl okultista, milovník černé magie, mimořádně vzdělaný člověk s geniální pamětí Jiří Arvéd Smíchovský. Současní esoterici o něm píší jako o Faustovi z Prahy, dozorci z Mírova si ho museli pamatovat jako blázna, který na sobě spáchal rituální obřízku. 25. srpna 2022 jde do kin film Arvéd, kde režisér Vojtěch Mašek ukazuje část jeho životního příběhu, inspirován knihami Jana Poláčka a Kristýny Bernardové.
 | Total film
TV Kosmas

Karol Sidon 80

Karel Sidon slaví 9. srpna narozeniny. Letos osmdesáté. Člověk, který byl nejprve spisovatelem, pak rabínem - a pak spisovatelem a rabínem současně. Stejně jako Sen o mém otci a Sen o mně ze 60. let 20. století, tak jeho čtyřdílná žánrově těžko zařaditelná sága Kde lišky dávají dobrou noc, patří k těm nejpozoruhodnějším dílům české moderní literatury. A rabínův literární pseudonym Chaim Cigan je prostě parádní - a naznačuje svérázný humor, který k člověku Karolu Sidonovi patří.