Přepište dějiny: 75 let od komunistického Února

/ Michal Stehlík, Martin Groman

Podcast Přepište dějiny patří k tomu nejlepšímu, co na české podcastové scéně vzniklo. Setkání pro historii zapáleného publicisty a pro popularizaci zapáleného historika přináší už od listopadu 2020 nové pohledy do historie nebo také historii v nových souvislostech. Z výchozího materiálu už také vznikly dvě knihy. První únorový díl roku 2023 nemůže patřit ničemu jinému než 75. výročí komunistického puče v Československu.

Další články

TV Kosmas

Tisková konference k edičnímu plánu Argo leden - červen 2023

Spisovatelka Petra Hůlová promluví o svém novém románu Nejvyšší karta, který je tentokrát určen dospělým čtenářům. Televizní reportér a spisovatel Jakub Szántó představí Putinovu válku s podtitulem Ukrajinská kronika zpravodajů ČT, kteří dokumentují ruskou invazi na Ukrajinu. Překladatelka Anežka Charvátová přiblíží...
 | nakl. Argo, ČTK
TV Kosmas

David Matásek utíká s audioknihou do divočiny

Ihned poté, co Christopher McCandless dostudoval vysokou školu, věnoval všechny své peníze na dobročinné účely, sbalil si věci a začal se toulat po Americe. Když v dubnu 1992 dorazil na Aljašku, opustil své auto, spálil hotovost, která mu ještě zbývala, a bez mapy a dalších pomůcek se vydal do divočiny – žít po vzoru Londona, Tolstého nebo Thoreaua. O čtyři měsíce později našli v rozbitém odstaveném autobuse jeho vychrtlé mrtvé tělo. Audio načetl David Matásek.
 | nakl. Tympanum
TV Kosmas

Petr Čornej uvádí život Jana Žižky na pravou míru

Jan Žižka se dnes i díky filmu Petra Jákla skloňuje ve všech pádech. S historikem Petrem Čornejem, jenž husitskému vojevůdci věnoval obsáhlou biografii, se bavíme o tom, kým tato historická osobnost skutečně byla.