Cave, oslice, anděl, rozhlas

/ Český rozhlas Vltava

Australský zpěvák Nick Cave prý svůj debutový román A uzřela oslice anděla psal v horečnatém vytržení tři roky. Jak vznikala jeho rozhlasová adaptace přibližují režisér Jakub Doubrava a herec Honza Hájek. A do prázdnin vyjde ještě Víra, naděje & masakr - knižní rozhovor Nicka Cavea s irským zpěvákem a publicistou Seánem O’Haganem.

Další články

TV Kosmas

Setkání a autogramiáda autorů Velkého knižního čtvrtku - jaro 2023

Na záznamu z akce v Knihovně Václava Havla uvidíte Petru Hůlovou, Michaela Žantovského, Michala Kubala, Martina Jonáše, Andrease Papadopulose, Pavla Pawluschu Novotného, Romana Kulicha, Petru Klabouchovou a Evu Kubátovou a dále na překladatele Tomáše Havla a Michala Prokopa. Někteří z autorů vás pozdraví ze zahraničí na krátkém videu. Pořadem provází moderátor kultury ČT Jiří Svoboda.
 | Knihovna Václava Havla
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2023: Petra Klabouchová - U severní zdi

"Román je možné číst jako detektivku, i když bez detektiva a bez vyšetřování. Místo nich je tu „mstitel“, který ani po všech těch letech nezapomněl, neodpustil a společně se čtenáři pomalu odhaluje osudy skryté pod náhrobky Ďáblického hřbitova." Petra Klabouchová
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Uvedení druhého rozšířeného vydání knihy Petra Placáka Fízl v Unijazzu

Každá doba má svoje nešvary. K těm mnoha současným patří i bagatelizace normalizačního zla před rokem 1989. Petr Placák ve Fízlovi popisuje (a v rozšířeném vydání ještě popis doplňuje) svoji zkušenost se Státní nebezpečností před i po Sametu. A je to důležité a dobře napsané svědectví.