Barbora Englischová pokřtila s Jaroslavem Duškem svojí knihu Luna z lůna 2

/ Divadlo Kampa

V pohodové atmosféře Divadla Kampa, s kmotrem knížky Járou Duškem a autorkou Bárou Englischovou o tom, jak naše děti (ne)vést a důvěřovat v jejich vnitřní sílu. Autorka knih Luna z lůna je publicistkou, mentorkou, certifikovanou koučkou a zakladatelkou projektu Detoxikuj život.

Další články

TV Kosmas

Nechceme přijít o život, chceme vylézt a zase slézt - Marek Holeček v DVTV

Horolezec Marek Holeček společně s Matějem Bernátem zvládl prvovýstup alpským stylem na himálajský vrchol Sura Peak. „Samozřejmě můžu jít cestou, která už byla prošlapaná, ale zábava začíná tam, kde děláme nové kroky. Skalní pasáž byla průšvih, to jsem věděl předem, ale musíte doufat, že to improvizací uhrajete ve svůj prospěch. Vrchol hory je jen moment zvratu, výsledek je až dole.”
 | dvtv
TV Kosmas

Bianca Bellová získala v Londýně Cenu Evropské banky pro obnovu a rozvoj

Za anglický překlad románu Jezero získala česká spisovatelka Bianca Bellová literární cenu vyhlašovanou Evropskou bankou pro obnovu a rozvoj. Ocenění existuje od roku 2017, ucházet se o ně mohou nově vydané anglické překlady knih ze zemí, kde banka působí. Cena je určená autorovi i jeho překladateli, kteří si rozdělují finanční odměnu 20 tisíc eur.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Nejen o Mašínech s Jiřím Padevětem

„Diskuzi o Mašínech bych se vždycky snažil rozšířit na široké odbojové spektrum: od převaděčů, přes podobné odbojové skupiny, až po intelektuální odpor“, říká spisovatel a nakladatel Jiří Padevět. Příběh bratří Mašínů zasadíme do kontextu činnosti dalších odbojových skupin, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, (např. Černý lev 777 a Světlana), agentů chodců (dozvíte se o neskutečném osudu Štěpána Gavendy) a mnoha dalších statečných lidí, kteří s komunistickým režimem bojovali.