Měsíc autorského čtení 2023: Karel Veselý a jeho Kov

/ MAČ 2023

„Metal je víra i zákon,“ stojí v anotaci posledního titulu. „Hlavní hrdina […] podle něj žije, i když svět okolo něj má trochu jiná pravidla. Má se přizpůsobit on, anebo je v pořádku neustupovat a řídit se vlastními pravidly? Jak se dá pohlížet na svět skrze ponurou mlhu bezútěšného black metalu? A může hudba změnit svět? Rozhovor s autorem vede Petr Vizina.

Karel Veselý (1976, Znojmo) Vystudoval anglistiku a filozofii na Filozofické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Hudební publicista a prozaik. Pracoval jako učitel a překladatel, od roku 2008 na volné noze. Autor nebo spoluautor publikací ze současnosti a dějin populární hudby a kultury, například Hudba ohně (2010), Planeta Nippon (2017) a Všechny kočky jsou šedé (2020). Napsal romány Bomba Funk (2017) a Kov (2022).

Kov

259

Kov

296

Další články

TV Kosmas

Zemřel Milan Kundera

Ve věku 94 let zemřel v úterý 11. července ve svém pařížském bytě Milan Kudera. Česko-francouzský autor světového věhlasu. Autor, o kterého se doma vede - a dál povede - vzrušená debata. Nad jeho knihami, nad jeho životem. Časem určitě i nad druhým dílem biografie Jana Nováka.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

S investigativním novinářem Jaroslavem Spurným o jeho nové knize Nepohodlný policajt

Rozhovor Jáchyma Topola s investigativním novinářem Jaroslavem Spurným o jeho nové knize Nepohodlný policajt. Jde o příběh policejního důstojníka Zdeňka Macháčka, bojovníka proti drogovým bossům a ruským mafiím, posléze zatčeného kvůli vykonstruovanému obvinění. Devadesátá léta jako léta neklidu, korupce, zločinu, ale také jako úspěšná éra boje proti organizovanému zločinu.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Jan Šulc na Měsíci autorského čtení 2023

Už tradičně první měsíc prázdnin probíhá Měsíc autorského čtení. V Brně, Ostravě, Bratislavě, Prešově a Lvově pořádá nakladatelství Větrné mlýny. Hlavním hostem festivalu jsou tentokrát spisovatelé a spisovatelky z Norska. K nim samozřejmě do party jako tradičně patří autoři a autorky z CZ a SK. Program najdete na www.autorskecteni.cz