Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Pavel Tomeš: 13!

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

19. října 2023 - datum Velkého knižního čtvrtku. Zahájení proběhne spolu s dostupnými autory od 17 hod. v Knihovně Václava Havla. Na místě už budou pro vás připravené knihy. Včetně té od Pavla Tomeše.


Na setkání VKČ přijíždějí i dvě zahraniční autorky Hannah Goldová a Janne Teller. Pozvání přijali autoři a autorka Andrea Sedláčková, Josef Formánek, Václav Vokolek, David Bőhm, Pavel Tomeš, Martin Chadima a Milan Jakobec. Dále představí zahraniční tituly spisovatelé a spisovatelky prostřednictvím svých zdravic a též překladatelé Pavel Pecháček a Tomáš Havel.
Pořadem provází Jiří Svoboda, kulturní redaktor ČT.

13!

359

13!

269

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Martin Chadima: Poslední kacíř

Poslední kacíř je strhující historický román, který vás vtáhne do temného a záhadného světa středověku. Společně s Ondřejem a Petrem se ocitnete uprostřed epického boje mezi vírou a poznáním, plného nebezpečí a vzrušení. Tento fascinující příběh odkrývá zákulisí staré Prahy, kde se proplétají osudy hrdinů s temnými silami a střetávají se prastará tajemství s budoucím osudem.
 | Tomáš Weiss, Jan Křikava
TV Kosmas

Lesní zahrady v kinech

První český dokument, který mapuje trendy lesních zahrad v ČR, už je hotový a tady je malá ochutnávka! Film vyrobila parta nadšenců kolem spolku Permakultura CS za podpory Nakladatelství DharmaGaia. Oficiální premiéra filmu pak bude 17. listopadu 2023 v rámci Permakulturní konference.
 | nakl. Dharmagaia
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Richard Dawkins - S hlavou v oblacích

Proslulý evoluční biolog a autor teorie sobeckého genu Richard Dawkins provází čtenáře světem létajících tvorů a popisuje odvěké snahy člověka se jim vyrovnat. Od nezávislé evoluce křídel u několika skupin organismů a jiných způsobů, jak se vzepřít gravitaci, zabrousí do historie balónového létání, připomene úspěch bratří Wrightů, vyloží fyzikální principy letu a objasní, proč by lidstvo mělo dobýt vesmír. Vyjde 19. října.