Válka zanechává nezhojitelné jizvy

/ Ondřej Aust, Mediář

Eli Beneš napsal svůj první román. Nepatrná ztráta osamělosti má pět set stran a těžké téma. A má nominaci na Magnesii Literu. Kudy vedla Pierrova cesta z Radia 1 přes časopisy Ultramix a Filter k rádiím Expres FM a Classic Praha, kde vzal nápad na příběh a kde vzal tolik času, aby ho sepsal.

Další články

TV Kosmas

Ceny Litera 2024: nominace - Petr Šesták: Vyhoření

Petr Šesták nejprve přečetl několik krátkých úryvků ze své novely Vyhoření a pak debatoval s diváky o cyklistech mezi auty, vlastních zkušenostech s kolem, autofikci i o nečekaném závěru příběhu. Moderoval Pavel Mandys. Vyhlášení vítězů proběhne 18. dubna v přímém TV přenosu.
 | spolek Litera
TV Kosmas

Ceny Litera 2024 - nominace: Klára Krásenská: Mýtinami

Poezie Kláry Krásenské je plná tajuplné přírody a nadpřirozených až strašidelných jevů a při jejím čtení publikum ani nedutalo. Autorka pak vyprávěla, jak sbírka vznikala, i o kraji u Sázavy nedaleko Benešova, kde vyrůstala a kde se děj básní převážně odehrává. Moderoval Pavel Mandys. Vyhlášení vítězů proběhne 18. dubna v přímém televizním přenosu.
 | spolek Litera
TV Kosmas

Ceny Litera 2024: Tereza Matějčková - Bůh je mrtev. Nic není dovoleno.

Jak upozornil literární server h7o, na cenu Litera - Kniha roku se dá vsadit u Tipsportu. S kurzem 3 je tam jako favorita právě kniha Terezy Matějčkové. Ta četla v knihovně VH úryvky ze tří typů textů, které se objevují v její knize, tedy z eseje, recenze i z rozhovoru. A pak mluvila mimo jiné o svém přechodu z akademické sféry do mediální. Moderoval Pavel Mandys. Předávání cen v přímém TV přenosu 18. dubna.