The Tap Tap Orchestra na Pohodě

/ Tomáš Weiss

Vychází kniha Lucie Fialové The Tap Tap Orchestra - Řiditel autobusu. Orchestr, který z hendikepovaných muzikantů a zpěváků založil Šimon Ornest, je svého druhu úkaz. Ćerný humor tělesa si nezadá se Sorry. Podívejte se!

Další články

TV Kosmas

Kromě Velkého knižního čtvrtku bude 13.10. i Inferno

Podle knihy Dana Browna natočil Ron Howard další film s Tomem Hanksem. Ten se jako symbololog Langdon probouzí v italské nemocnici se ztrátou paměti, přesto ale pátrá, s pomocí samotného Danta, po smrtícím globálním spiknutí.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

O Praze Noir s Pavlem Mandysem

Vychází čtrnáct původních českých povídek, kde by Praha měla tak či onak vystupovat jako noir kulisa. Co je to noir je trochu nejisté, ale zjednodušeně řečeno - tajemno, tísnivo, drsno, zločin, smůla se lepí na paty. Od Chaima Cigana až po Štěpána Kopřivu, Kateřina Tučková, Petra Soukupová, ale třeba i Petr Šabach nebo Petr Stančík. A na jaře 2017 má kniha vyjít v Americe
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Už jste četli knihu, kde je hlavním hrdinou barák?

Nová kniha Marka Tomana Chvála oportunismu - to je ta kniha, kterou vypráví dům. Tedy spíš palác. Nechali ho v Praze postavit v 17. století Černínové a byla to původně obrazárna. Ale taky lazaret, a taky sídlo říšského protektora. Dnes je tam Ministerstvo zahraničních věcí. Prostě: obrazárna plná obrazů z dějin národa českého. Jo a pozor, Černínský palác chová milostné city k Loretě odnaproti.