Blade Runner - je e-kniha taky replikant?

/ Tomáš Weiss

Philip K. Dick napsal knihu a Ridley Scott podle ní v roce 1982 natočil filmovou sci-fi klasiku. Jednotka Blade Runner je pověřena vyhledáváním a zneškodňováním replikantů - robotů s lidským tělem i myšlením. Na Zemi totiž dostali/y zákaz pobytu, ale nedodržují ho. Text knihy si teď na vlastní nebezpečí můžete pořídit i do čtečky.

Další články

TV Kosmas

V Café Exil s Alonu Kimchi

Izraelské spisovatelce právě vydalo nakladatelství Garamond její nejúspěšnější knihu Plačící Zuzana. Přijela do Prahy, i se svým mužem, slavným izraelským zpěvákem Izharem Ashdotem. Když četla kousek hebrejsky, vzpomněl jsem si na to, co říkával Ginsberg: v hebrejštině i hlášení o příletu letadla působí jako by vám bůh říkal něco zásadního.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Hlavu v hlavě představuje spoluautor Ondřej Buddeus

Jedna z nejzajímavějších dětských ilustrovaných knih z konce minulého roku. Jmenuje se Hlava v hlavě a je o tom, co se skrývá pod lebečními kostmi. V té ředitelně těla. Slova: básník Ondřej Buddeus, ilustrace: David Böhm.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Lidské knihkupectví Ostrov

Jsou knihkupectví umělohmotná a lidská. Obří a útulná. Nafoukaná a pokorná. Jsou knihkupci a podavači knih. Jsou místa, která ke knihám patří. Taková místa přitahují. Taková místa mají dobré knihy rády. A skuteční čtenáři si je ve městě přirozeně najdou.