Artyčokový salát s parmezánem, penne rigate, kuře s kaštanovou nádivkou, chřest s parmezánem, broskve s amarettem nebo vaječný krém – to je pouze letmý výčet pochutin, které si můžete dopřát v Itáli.
Kniha Sovětské letectvo protivzdušné obrazy v letech 1945-1991 detailně popisuje historii samotné PVO v době studené války, některé bojových akcí, bojovou sestavu a typy letadel, které u PVO sloužily.
Nikdy předtím pro nás nebylo jídlo a pevné zdraví tak aktuálním tématem jako v posledních letech. Strava se přetváří ve spojence, a především když jíme, můžeme myslet na zlepšení kvality života. Tak vznikl koncept „superpotravin“.
V temných letech druhé světové války nikdo do myšlení Vůdce nepronikl tak jako Walter C. Langer. V roce 1943 byl Langer, americký psychiatr, požádán, aby pro Úřad strategických služeb a Spojence připravil psychologickou analýzu Adolfa Hitlera.
Džusy a smoothies jsou zdravou volbou pro snídaně nebo jako výživná lehká jídla, která se dají rychle připravit a jsou vynikajícím pomocníkem při dietách. Taktéž jsou prospěšné pro udržování dobrého zdraví.
Nezáleží na tom, při jaké příležitosti budete muset mluvit na veřejnosti, tato inspirativní kniha zaručuje, že budete vystupovat s vášní, skvěle a přesvědčivě.
S příchodem léta se mění i naše stravování. Toužíme po jídlech, která jsou lehčí, osvěžující, snadná a především rychle připravitelná, abychom nemuseli trávit tolik času u plotny.
Italové
milují plody své země a naučili se, jak je využívat nejnápaditějšími způsoby a zpracovat všechny jejich
jedlé části. Zelenina byla vždy základní součástí italského gastronomického umění, po staletí formovala
chuť Italů všech vrstev.
Hermann Göring je spojován především se skutky a zločiny, které spáchal
v letech 1933–1945 jako jeden z nejvyšších představitelů třetí říše, avšak jeho
činnost za první světové války byla přehlížena.
Když je na izolovanou iráckou základnu poslán tucet nepřipravených amerických armádních
záložníků s rozkazem, aby pracovali jako vojenští poradci, nemají ponětí,
že jejich skutečnou činností bude boj.
Grilování se perfektně hodí k tradičnímu duchu stolování obyvatel. Při grilování téměř nikdy není
jen jeden kuchař. Co by také mohlo být příjemnější než jídlo pod širým nebem, na terase nebo na
zahradě.
Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia
Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou
ochutnali domácí zavařeniny, nikdy se nevrátíte ke kupovaným.
Je to zelenina, avšak její dužina je sladká jako u ovoce. Jsou bohaté na antioxidanty, vitaminy a minerály.
Díky své nízké kalorické hodnotě a dostatečnému obsahu vlákniny jsou ideální při dietách.
Ruské strategické letectvo v letech 1992–2010 rozebírá všechny aspekty ruských bombardérů a nosičů
střel Tu-160, Tu-95 a Tu-22M. Kniha začíná v době, kdy ruské letectvo zdědilo po rozpadu Sovětského
svazu sovětské strategické bombardéry.
Kniha je rozdělena do 13 kapitol a pokrývá témata od výběru odstřelovače, výcviku, přes jeho výzbroj
a vybavení po skrytý pohyb, přesnou střelbu, výběr cíle, maskování a taktickou přípravu.
Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby aj.
Nejznámější italský pokrm nejrozmanitějších tvarů i chutí. Kolektiv Academia Barilla přináší více než 130 receptů z 20 regionů, z nichž každý má svou vlastní historii.