Nejprodávanější tituly - listopad 2014
společenské vědy

Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
společenské vědy

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
Nahá pravda - 6%
(12x)
Autoři kacířsky tvrdí, že jsme se stali obětí fikce: Zadlužení světa a neustálá honba za růstem jsou časovanou bombou, která hrozí již brzy vybuchnout. Podrobují zdrcující kritice naše politiky, kteří z nás sami záměrně dělají poslušné ovce.
společenské vědy
Ukázky

Nahá pravda

254 Kč
239 Kč
Jsme tady doma
(2x)
Jan Keller sleduje politické dění velmi pečlivě a soustavně, vyslovuje se bez prodlení a bez servítků. Píše komentáře, jako se jiní věnují osobním deníkům. Rozdíl je v tom, že Keller se nezabývá sebou, ale jde mu o společnost.
společenské vědy

Jsme tady doma

178 Kč
Moc nemocných - 11%
(1x)
Brilantně napsané sarkastické vtipné profily největších afér/osobností. Od Jakeše a Havla přes Klausovo pero, Paroubka, Grosse, Koženého, Nečase/Nagyové, Čunka a dalších.
společenské vědy

Moc nemocných

269 Kč
239 Kč
Lidská a přirozená práva v dějinách - 20%
Moderní pojetí lidských práv je tradičně odvozováno z myšlenek a deklarací 18. století, kdy lidská práva byla chápána jako práva přirozená.
společenské vědy

Lidská a přirozená práva v dějinách

218 Kč
174 Kč
Co nesmíte vědět! - 11%
(16x)
Autor v knize vysvětluje neobyčejně jednoduchým a srozumitelným stylem fungování bankovního a finančního systému, jak a proč vzniká inflace a jak se jí dá zabránit. Kromě toho píše jmenovitě o lidech v pozadí, kteří řídí náš svět.
společenské vědy

Co nesmíte vědět!

351 Kč
312 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
společenské vědy

České snění

403 Kč
358 Kč
Dějiny ošklivosti - 6%
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
společenské vědy

Dějiny ošklivosti

798 Kč
749 Kč
Labyrintem revoluce - 11%
(1x)
Historik Jiří Suk v knize Labyrintem revoluce: Aktéři, zápletky a křižovatky jedné politické krize pojednává o československé listopadové revoluci roku 1989 syntetickým způsobem, na základě důkladného studia, s kritickým nadhledem.
společenské vědy

Labyrintem revoluce

537 Kč
478 Kč
Kde rostou peníze? - 11%
Knížka, doprovázena třiceti ilustracemi, přináší víc než rámcovou orientaci ve světě peněz. Děti se z ní dozví i to, proč je hloupé někomu závidět a že v životě existuje spousta důležitých věcí, které se za žádné peníze koupit nedají.
společenské vědy

Kde rostou peníze?

179 Kč
159 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 196 položek
1 2 3 .. 20 > >>