Nejprodávanější tituly - prosinec 2015
společenské vědy

Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

společenské vědy

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Povaha změny - 6%
(1x)
Pohled různých odborníků - například Václava Cílka, Petra Pokorného, Jiřího Padevěta, Luboše Kropáčka, Dany Drábové a dalších na vybrané problémy dneška. Jednotlivé texty jsou věnovány klimatické změně, bezpečnostní situaci a mnohým dalším tématům.
společenské vědy
Ukázky

Povaha změny

423 Kč
398 Kč
Černá labuť - 6%
(15x)
Bestseller amerického akademika a investičního poradce libanonského původu analyzuje fenomén "černých labutí", tj. nepředvídaných jevů a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé společnosti, jakým byl např. teroristický útok z 11. září 2001.
společenské vědy

Černá labuť

467 Kč
439 Kč
Zápas o evropskou nadvládu - 11%
(1x)
Kniha cambridgeského historika Brendana Simmse je široce založenou a erudovanou studií zabývající se vývojem mocenského zápasu o Evropu v celém novověku od pádu Cařihradu do současnosti.
společenské vědy
Ukázky

Zápas o evropskou nadvládu

537 Kč
478 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
společenské vědy

České snění

403 Kč
358 Kč
Aby vám peníze dobře sloužily - 11%
Máte pocit, že vaše děti ve věku 9 - 13 let chtějí všechno a hned? Slýcháte od nich, že „nutně“ potřebují nový mobil a nemají ponětí, že stojí tolik jako váš měsíční plat? Knížka volně navazuje na předchozí publikaci stejné autorky Kde rostou peníze.
společenské vědy

Aby vám peníze dobře sloužily

168 Kč
150 Kč
Jak se těží miliardy - 11%
V ruce držíte knihu, která vůbec poprvé v ucelené podobě popisuje okolnosti, souvislosti a hlavní postavy jedné z největších kauz české polistopadové historie - privatizace Mostecké uhelné společnosti.
společenské vědy

Jak se těží miliardy

269 Kč
239 Kč
Kvadrivium - 11%
(1x)
Jednotlivé knihy byly pro Kvadrivium aktualizovány, doplněny o řadu nových kapitol, tabulek a přehledů a propojeny odkazovým aparátem.
společenské vědy

Kvadrivium

539 Kč
479 Kč
Železný Jan - 6%
(2x)
Úvahy o jednotlivých fázích života, o zkouškách a prozřeních, kterými by měl procházet každý opravdový muž, chce-li být nejen navenek, ale i vnitřně šťasten. Autor se zároveň snaží vykreslit archetyp muže.
společenské vědy

Železný Jan

338 Kč
318 Kč
Vladař - 11%
(1x)
Jeden ze skvostů světové literatury, v němž politik, diplomat a spisovatel Niccolo Machiavelli vytvořil jakýsi manuál vlády, učebnici určenou vladařům i všem, kteří je obklopují.
společenské vědy

Vladař

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 238 položek
1 2 3 .. 24 > >>