Nejprodávanější tituly - leden 2024
film a divadlo

Svět na divadle ukázat, a celý... - 11%
Svět na divadle ukázat, a celý… Jedná se o nejnovější publikaci ediční řady Eseje, kritiky, analýzy, která přináší soubor studií a kritik teatroložky a kritičky Jany Patočkové.
film a divadlo

Svět na divadle ukázat, a celý...

306 Kč
272 Kč
Hercova cesta / O herecké technice - 11%
První souborné vydání s úvodní studií překladatelky Zoji Oubramové, věnované životu a dílu slavného ruského herce a pedagoga.
film a divadlo

Hercova cesta / O herecké technice

252 Kč
224 Kč
Česká divadelní fotografie  - Vilém Sochůrek - 11%
Vilém Sochůrek (1944–1976) je významnou osobností české divadelní fotografie. Navzdory krátkosti svého života za sebou zanechal rozsáhlý soubor unikátních fotografií. Divadlu se věnoval od svých 17 let, kdy fotografoval v Divadle Rokoko.
film a divadlo

Česká divadelní fotografie - Vilém Sochůrek

351 Kč
312 Kč
Česká divadelní fotografie - Josef Ptáček - 11%
Čtvrtý svazek ediční řady Česká divadelní fotografie, který představuje tvorbu divadelního fotografa a pedagoga Josefa Ptáčka. Edici vydává Institut umění – Divadelní ústav.
film a divadlo

Česká divadelní fotografie - Josef Ptáček

351 Kč
312 Kč
Michail Čechov a současná herecká pedagogika v USA - 11%
Vedle popisu vlastních zkušeností se studiem hereckých technik představuje Lenka Pichlíková-Burke koncepci 28 lekcí založených na praktických hereckých cvičeních a rozvíjejících jednotlivé prvky Čechovovy metody.
film a divadlo

Michail Čechov a současná herecká pedagogika v USA

216 Kč
192 Kč
Proplétání světů - 11%
První odborná kniha věnovaná dějinám Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary před rokem 1989. Významnou kulturní socialistickou instituci zkoumá s důrazem na transnacionální perspektivu.
film a divadlo

Proplétání světů

441 Kč
392 Kč
Fenomén italský western - 11%
Italský western, jemuž je věnována tato kniha, představuje nejen jeden z nejpopulárnějších žánrů italské kinematografie, ale i komplexní sociokulturní fenomén, který rezonuje v širokém mezinárodním kontextu.
film a divadlo

Fenomén italský western

359 Kč
319 Kč
Analýza divadelního představení - 11%
(1x)
Pavis přináší doposud chybějící konceptuální rámec pro analýzu divadelních, tanečních a pantomimických představení s přesahem do filmové analýzy.
film a divadlo

Analýza divadelního představení

409 Kč
363 Kč
Jan Werich. FILMfárum - 11%
Jan Werich byl dle vlastních slov zarputilým kinomolem. Žel, v poválečném čase to nebyla oboustranná láska, u filmu nacházel jen nepatrně příležitostí. Zato nezapomenutelných.
film a divadlo

Jan Werich. FILMfárum

269 Kč
239 Kč
Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka - 11%

V roce 1980 napsal Jiří Brdečka literární scénář ke kultovnímu snímku Tajemství hradu v Karpatech. Půvabný humorný text potěší stejně jako film sám. Úvod Terezy Brdečkové a odborná studie Lukáše Skupy seznamují čtenáře s pozadím vzniku filmu.

film a divadlo

Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 76 položek
1 2 3 .. 8 > >>