John Irving - Svět podle Garpa

Svět podle Garpa

Nakladatel: Odeon 2003
Svět podle Garpa

Svět podle Garpa

449 Kč
Skladem
449 Kč
Svět podle Garpa

Svět podle Garpa

323 Kč
Rozebráno
323 Kč
pohlídat
Rozebráno
242 Kč
pohlídat

Anotace

Proslulý román Johna Irvinga líčí život a názory fiktivního spisovatele T. S. Garpa. Jako syn excentrické Jenny Fieldsové, která si usmyslela mít dítě bez manžela, dospívá Garp pod jejím vedením v dosti svéráznou osobnost. Po maturitě odjíždějí s matkou do Vídně, oba se stejným cílem: začít psát. Jenny sepíše svůj životopis Sexuálně podezřelá,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(12x)

Vaše hodnocení
Tato kniha mě naprosto dostala a odrovnala. Po Moštárně druhá kniha od Irvinga a ještě lepší. Četla jsem to se zatajeným dechem, přejížděla stanice v metru, nemohla se od toho odpoutat. Napínavé, zajímavé, neskutečné, dech vyrážející.
Tohle byla první kniha, kterou jsem od Irvinga četla a díky ní jsem si ho zamilovala. Myslím si, že tohle nepotřebuje další komentář. Prostě super!
Kniha mě hodně zklamala. Na to, jakou má dobrou pověst jsem čekala něco mnohem víc. Je pravda, že kniha je vtipná a proto se dobře čte, ale opravdu nic moc. Je ujetá a nereálná. Počet všech podivností a extrémů je neadekvátně vysoký. Ovšem má velké plus v tom, že dokáže rozesmát i rozplakat.
Garpa jsem přečetla jak v originále tak v češtině. Je pravda, že rozdíl je znát, mám takový pocit, že české překlady bývají mírnější - slušnější (pokud to ještě jde). Ale i přesto jsem si nádherně užila čtení O Garpově životě.
Kniha mě naprosto uchvátila a nic na tom nezmění ani níže uvedená kritika překladu, ten hodnotit nemohu, original jsem nečetla. Knihu doporučuji všem, určitě se vám bude líbit.
CHtěl bych reagovat na předchozí recenzi.téměř se vším souhlasím.ALE hodnotíme knihu a ne překlad a ta je báječná.
Patří mezi mé nejoblíbenější knnížky. Absolutně mě uchvátila, vřele doporučuji.
Johna Irvinga jsem neznal dost dlouhou dobu až mi sestra ukázala tuto knihu. Byl jsem nadšen, knihu jsem přečetl za 4 dny a naprosto mě uchvátila. Pokusím se přečíst si další Irvingovi knihy, ale Svět podle Garpa je první a nezapomenutelný.
Svět podle Garpa byl prvním titulem, který jsem od Johna Irvinga přečetl. Dostal jsem se k němu náhodou, ale jsem za ní moc rád. Kniha mě uchvátila. Mistrovské dílo!
Tato kniha mně opravdu chytla, je to jedna z těch, kterou jen tak z ruky nedáte. Nejlepší kousek z Irwingovy knihovny.
Svět podle Garpa...kniha, která může být právěm označována za lehké, kýčovité a značně irvingovské čtení. Ovšem stejně jako ostatní autorovy romány, má (místy sice trochu patetický) lidský rozměr, je ohromně vlídná, umně napsaná a výborně se čte... Svět podle Garpa je takový jaký asi být měl - tudíž - kdo by neodolal?
Svět podle Garpa vydával v hojných statisícových nákladech už bolševik (bylo na ní hezky vidět, že je americký román v krizi) a s redakcí se nijak nemazlil. Český překlad byl na onu dobu příšerný, na dnešní silně podprůměrný. Pan Nenadál samozřejmě neměl k dispozici informační zdroje přistupné dnešním překladatelům, ale tak zhůvěřilých bot by se...
Více
Zobrazit další (9)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Svět podle Garpa
Autor:
Irving, John
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020712769
ISBN:
80-207-1135-X
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Originál:
The World According to Garp
Překlad:
Nenadál, Radoslav
Popis:
1× kniha, vázaná, 528 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2003 (4. vydání)