Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město

/ Tomáš Fojtík

Hned dvě nová dráždila na dlouho a napjatě očekávaný druhý díl Sirotčince slečny Peregrinové vydalo české nakladatelství Jota. Podívejte se na obě :)

Deset podivných dětí prchá před armádou obludných monster.

A pomoci jim může jen jediný člověk – jenže ten je uvězněn v těle ptáka.

Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové. 
Sirotčinec slečny Peregrinové vtáhne čtenáře do imaginárního světa telepatie a časových smyček, cirkusových triků a vlkodlaků – do světa obydleného „podivnými“ dospělými, vrahounskými stvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat. Stejně jako v prvním díle v sobě i druhá část Podivných dětí spojuje napínavou fikci s dosud nepublikovanými dobovými fotografiemi a nabízí tak jedinečný čtenářský zážitek.

Další články

TV Kosmas

Listování s holčičkou a cigaretou

Projekt Listování připravuje scénické dramatizace literárních děl. Jednou z posledních adaptací byla Holčička a cigareta od francouzského autora Benoita Duteurtra.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Na život a na smrt - film podle knihy Operace Red Wing

Americká čtveřice ze speciálních Navy SEAL vysazená v afghánských horách s úkolem. Jenže přes všechny výcviky a vybavení - v horách paštúnských kmenů se můžou věci prostě, slušně řečeno, podělat. Natočeno podle knihy přímého účastníka operace Marcuse Luttrella. Pro nás, co sledujeme válku takříkajíc kavárensky, dost ostrá podívaná.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Fulghum 77

Přidá-li se v Česko-Slovensku za nějaké slovo číslovka 77, hned to vypadá jako politikum. Ale tohle není ten případ - bývalý pastor Unitářské církve a spisovatel Robert Fulghum má 4.6. narozeniny. Na autorových stránkách robertfulghum.com pravidelně přibývají jeho krátké povídky-deníkové záznamy. Sympatický autor to se sympatiemi k Argu a k, bohužel již zesnulé, Evě Slámové dotáhnul tak daleko, že některé knihy vydal dřív česky než anglicky.