Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Richard Dawkins - S hlavou v oblacích

/ Tomáš Weiss, Jan Křikava

Proslulý evoluční biolog a autor teorie sobeckého genu Richard Dawkins provází čtenáře světem létajících tvorů a popisuje odvěké snahy člověka se jim vyrovnat. Od nezávislé evoluce křídel u několika skupin organismů a jiných způsobů, jak se vzepřít gravitaci, zabrousí do historie balónového létání, připomene úspěch bratří Wrightů, vyloží fyzikální principy letu a objasní, proč by lidstvo mělo dobýt vesmír. Vyjde 19. října.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023: Milan Jakobec: Bohemia a Albion

Letošní podzimní Velký knižní čtvrtek vypukne 19. října 2023. Jedním z 15 titulů je i Bohemia a Albion Milana Jakobce. Ve stručnosti jde o vzpomínky a příběhy českého diplomata v Británii. Víte, že byl například za Havlova prezidentování vážně pověřen tím, aby zařídil, že obnovení The Beatles vystoupí na Pražském hradě?
 | Tomáš Weiss, Jan Křikava
TV Kosmas

Ženy, přestaňte honit čas - a zorganizujte si ho!

Je spánek ztráta času? A sednou se k jídlu je zbytečná ztráta rozjetého tempa? Slyšeli jste už o hustle culture? Nebo o work-life balance? Zvlášť ženám věnuje knihu Organizační porno Aneta Martinek.
 | nakl. Audiolibrix
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023 - tisková konference

Velký knižní čtvrtek - podzim 2023 představil na tiskové konferenci 15 titulů, které se 19. října objeví v českých a slovenských knihkupectvích. Jsou mezi nimi novinka od Josefa Frománka, Toyen Andrey Sedláčkové nebo další kniha Michelle Obamové. 19. října bude pro zájemce setkání s autory v Knihovně Václava Havla od 17 hod.