Nejprodávanější tituly - říjen 2017
historické podobory

Mýty a báje starých Slovanů - 11%
Často si s hrdostí připomínáme své slovanské kořeny, ale téměř nikdy si přitom neuvědomíme, jak málo vlastně dnes o svých „duchovních genech“ víme.
historické podobory

Mýty a báje starých Slovanů

268 Kč
238 Kč
Poslední mesiáš - 11%
(2x)
Autor zpracovává zrození legendárního motivu posledního císaře jako apokalyptické figury spojované s koncem světa a druhým příchodem Krista a Posledním soudem.
historické podobory

Poslední mesiáš

268 Kč
238 Kč
Karel IV. stále živý - 11%
(1x)
Existuje jen málo osobností české minulosti, jež by byly v kolektivní paměti akceptovatelné napříč společenským a názorovým spektrem a které by se těšily veřejné pozornosti i úctě v nejrůznějších epochách jako panovník Karel IV.
historické podobory

Karel IV. stále živý

378 Kč
336 Kč
Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech II. - 11%
Kvalitní odborná publikace s rozsáhlým obrazovým materiálem od našeho předního specialisty na výzkum historických staveb.
historické podobory

Chalupy v Čechách na historických stavebních plánech II.

538 Kč
478 Kč
Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 8 - 11%
Osmý díl Erbovní mapy nás zavádí na jihozápad Čech, do podhůří Šumavy. Tudy, přes pásmo hlubokých lesů, procházelo do Čech několik obchodních stezek, střežených pomezními hrady.
historické podobory

Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 8

315 Kč
280 Kč
Svatá hostina a svatý půst - 11%
Kniha zevrubným způsobem pojednává o specifických podobách ženské zbožnosti především v období 13. a 14. století. Pronikavě přitom ukazuje, jak byla ženská zbožnost a ženská askeze provázána s ženským vztahem k jídlu.
historické podobory
Ukázky

Svatá hostina a svatý půst

403 Kč
358 Kč
Klíč k novověké paleografii - 20%
(1x)
Praktická pomůcka pro zvládnutí čtení raně novověkých a novověkých paleografických textů (od počátku 16. do počátku 20. století). Soustřeďuje se na dva základní typy písma – české a německé novogotické pímo.
historické podobory
Ukázky

Klíč k novověké paleografii

200 Kč
160 Kč
Kronika Čechů - 6%
(3x)
Klasický, do jisté míry modernizovaný překlad doplňuje předmluva a poznámkový aparát předního znalce českých dějin Martina Wihody.
historické podobory

Kronika Čechů

296 Kč
278 Kč
Bludiště seznamů - 75%
(10x)
Objemná monografie zabývající se fenoménem seznamu. Autor uvažuje o seznamech, soupisech a katalozích i potřebě člověka a společnosti je vytvářet. Stejně jako předchozí knihy Dějiny krásy a Dějiny ošklivosti se stala celosvětovým bestsellerem.
historické podobory

Bludiště seznamů

798 Kč
198 Kč
Libri Civitatis IX. - 11%
„Sušická pamětnice připravená k edici Janem Lhotákem je svědectvím o zajímavém období v dějinách města a může být i důležitým pramenem pro poznání vývoje českých královských měst obecně či v komparaci.
historické podobory

Libri Civitatis IX.

441 Kč
392 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 62 položek
1 2 3 .. 7 > >>