Jamie's Super Food Family Classics continues with the popular philosophy behind Jamie's Everyday Super Food, bringing exciting healthy eating to the heart of the home.
Kniha o koření, napsaná Ing. Dagmar Lánskou, s názvem Zelené koření pěstované i plané by měla mít v názvu ještě ... a jeho použití v kuchyni. Kniha obsahuje výběr asi stovky nejpoužívanějších rostlin pěstovaných či sbíraných ve volné přírodě.
Cukrářka Helena Vybíralová peče. A peče výborně. Potvrdí to každý, kdo její dezerty, moučníky i miniaturní kousky cukroví ochutnal. Zkuste to také tak!
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 8 kapitol. Najdete v ní polévky, přílohy i jídla z celého světa, v nichž hraje hlavní roli rýže (paella, džuveč, biryani, pilaf…).
Michal Thoma vám představí ty nejlepší černé, zelené, polozelené i bílé čaje z Číny, Japonska, Indie, ze Srí Lanky a dalších zemí. Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty.
Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme?
Známý gourmet kritik a labužník Vladimír Poštulka vytvořil portréty 25 nejslavnějších kuchařů, kteří se objevují na televizních obrazovkách na celém světě.
Tato knížka, první z řady malých babiččiných sešitků, je věnována kuchařským předpisům vánočním. Připomíná malé zápisníčky plné rad a domácích poznatků, jaké si psávaly naše maminky a babičky.
Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení.
Ojedinělá publikace, zachycující dějiny vojenského stravování, je určena nejen sběratelům kuchařských knih a zájemcům o vojenskou historii, nýbrž všem, kdo se zajímají o to, co vlastně naši dědové a pradědové na vojně jedli.
Dietní stravování nabývá na společenském významu a promítá se i do práce školních jídelen. Vzhledem k nedostatkům v legislativě může být jeho zavedení ve školní jídelně problematické.
Voda je fenomén, díky němuž může na Zemi existovat život. Tato výpravná kniha přináší inspirace, jak z ní vytvořit jednoduché domácí nápoje pro zdraví.
Knedlíky, jak je neznáte!
Seznamte se s kuchařkou, která Vám představí knedlíky, obvykou přílohu našich maminek, zcela netradičně a připravené podle zásady dnešní moderní kuchyně.
První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. V kuchařce převažují nápadité recepty, které vycházejí z Květiny fantazie.
Připravte se na pořádnou hostinu! Je tu oficiální kuchařka pro všechny fanoušky hry World of Warcraft! Najdete v ní pokrmy, které potěší chuťové pohárky jak členů Aliance, tak přívrženců Hordy... jídla ze všech částí Azerothu!
Kniha na základě konkrétních šetření podrobně prezentuje alternativní potravinové sítě v České republice – farmářské trhy, farmářské prodejny, bedýnková schémata, komunitní zemědělství, městské zahradničení a komunitní zahrady i Slow Food.