Nejprodávanější tituly v roce 2018
Asie

Minulost jedné iluze
(4x)
Ačkoliv od francouzského vydání uplynulo již více než dvacet let, jde o jednu z nejprovokativnějších knih o 20. století.
Asie

Minulost jedné iluze

448 Kč
Dějiny Ruska 20. století -  2. díl
(4x)
Druhý díl, zahrnující léta 1939-2007, je věnován období druhé světové války, pozdnímu stalinismu, rozvoje Sovětského svazu jako světové velmoci až gorbačovské perejstrojky, následného rozpadu SSSR a vzniku nového Ruska.
Asie

Dějiny Ruska 20. století - 2. díl

Andrej Zubov (ed.)
746 Kč
Čechoslováci v Gulagu II.
Druhý díl knihy Čechoslováci v Gulagu je volným pokračováním publikace odvozené od stejnojmenného televizního dokumentu a přibližuje osudy dalších dvanácti krajanů postižených politickými represemi v Sovětském svazu ve 20. až 50. letech minulého stol
Asie

Čechoslováci v Gulagu II.

224 Kč
Paměť a dějiny č. 3/2018
V roce 1938 kulminovala stalinská hrůzovláda. Ve věznicích a v táborech Gulagu skončilo jeden a půl milionu lidí. Odhadem sedm set tisíc lidí zahynulo na popravištích. V soukolí Velkého teroru našly smrt i stovky Čechoslováků.
Asie

Paměť a dějiny č. 3/2018

68 Kč
Souostroví naděje
Na zač. 90 let se vypravil novinář Jaromír Štětina s dalšími dobrodruhy po stopách pracovních táborů a zbylých gulagů na Dálném východě na Kolymu. Co vše zažili, viděli a slyšeli napsali do této útlé knížečky.
Asie

Souostroví naděje

122 Kč
Trosečník sibiřský
(1x)
Skutečný, sotva uvěřitelný příběh českého chlapce s ruskými kořeny na pouti za svobodou.
Asie

Trosečník sibiřský

269 Kč
Transsibiřská magistrála
(1x)
Autor ve své čtvrté knize věnované Rusku seznamuje čtenáře s nejdelší železniční tratí na světě od prvních plánů až po současnost.
Asie

Transsibiřská magistrála

351 Kč
Thajsko
Tento průvodce popisuje 23 nejkrásnějších ostrovů Thajska, které autor sám navštívil a nafotil. Každý ostrov má v knize svou kapitolu. Každá kapitola má pevnou strukturu, prvním bodem je poloha ostrova a jeho zařazení do skupiny ostrovů.
Asie
Ukázky

Thajsko

89 Kč
Japonsko
(1x)
Kniha načrtává hlavní linie vývoje japonské civilizace od vzestupu císařského dvora, přes středověk s dominující vojenskou vrstvou, složitou moderní dobu s četnými zvraty až po současnost.
Asie
Ukázky

Japonsko

50 Kč
Pod vycházejícím sluncem
Publikace se zabývá otázkou průběhu, vývoje a proměnlivosti korejsko-japonských vztahů v 19. a 20 století s odkazem na rozvoj vzájemného postoje v 21. století.
Asie

Pod vycházejícím sluncem

332 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 138 položek
<< < 1 2 3 4 .. 14 > >>