Nejprodávanější knihy - září 2019
středověk

Velké dějiny zemí Koruny české III. - 6%
(1x)
Třetí svazek osmnáctidílných Velkých dějin zemí Koruny české zachycuje dobu posledních Přemyslovců.
středověk

Velké dějiny zemí Koruny české III.

757 Kč
712 Kč
Cesta časem - 11%
(1x)
Originálně nakreslený příběh světových dějin pro malé i velké čtenáře, který vás vezme na cestu časem od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti.
středověk

Cesta časem

449 Kč
399 Kč
Evropa, náš domov - 11%
Jak se Evropa vyvíjela od starohor přes dobu ledovou až po antropocén? Jak žili Evropani v průběhu času a jaké objevy změnily jejich život?
středověk

Evropa, náš domov

314 Kč
279 Kč
Kostel Panny Marie na Pražském hradě - 11%
Kostel Panny Marie na Pražském hradě patřil k nejhledanějším památkám Čech již od druhé poloviny 19. století. Do bouřlivé názorové výměny nad jeho polohou a významem se postupně zapojili snad všichni přední znalci raného středověku.
středověk

Kostel Panny Marie na Pražském hradě

215 Kč
191 Kč
Život ve staletích – 14. století - 11%
(1x)
Třetí díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje, jak se proměnil život všech vrstev tehdejší společnosti ve 14. století.
středověk

Život ve staletích – 14. století

359 Kč
319 Kč
Geneze pražského reformního hnutí 1360-1419 - 11%
Na přelomu 14. a 15. století se v Praze zrodila hereze, která svou silou pozdvihla celou zemi. Z věrnosti k svému mluvčímu mistru Janu Husovi Čechy přervaly pouta s koncilem i císařem, kteří jej vydali světské moci k upálení na hranici.
středověk

Geneze pražského reformního hnutí 1360-1419

405 Kč
360 Kč
Historie aneb O dvou obcích - 11%
(1x)
Kniha je nejvýznamnějším dílem Oty z Freisingu. Zahrnuje dějiny světa od stvoření, biblické a starověké období (zde čerpal ze starších autorů, např. Orosia, Jeronýma či Eusebia), které dovedl až do své současnosti.
středověk
Ukázky

Historie aneb O dvou obcích

448 Kč
398 Kč
Tabule staré a nové barvy Mikuláše z Drážďan ve staročeském překladu - 11%
V době těsně před vypuknutím husitské revoluce vznikl v Praze latinský traktát Mikuláše z Drážďan "Tabule veteris et novi coloris", který se pomocí kombinace obrazu a slova kriticky vyjadřoval ke stavu církve.
středověk

Tabule staré a nové barvy Mikuláše z Drážďan ve staročeském překladu

347 Kč
308 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
středověk
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

středověk

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 42 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>