Nejprodávanější knihy v roce 2019
literatura

Černé ptáče - 68%
(1x)
Knižní reportáž Joanny Siedlecké vyšla poprvé v roce 1993 a zásadním způsobem ovlivnila přijímání jednoho z nejvýznamnějších děl literatury holocaustu – Nabarveného ptáčete Jerzyho Kosińského.

literatura
Ukázky

Černé ptáče

224 Kč
71 Kč
Jan Zahradníček. Poezie a skutečnost existence. - 11%
Monografie o básnickém díle Jana Zahradníčka sleduje vlastně jediný problém, který by bylo možné formulovat následovně: Jak hluboko a jak intenzivně proniká básnické zření do skutečnosti světa a proměňuje ji v básnický obraz?
literatura

Jan Zahradníček. Poezie a skutečnost existence.

278 Kč
247 Kč
Volání kmene - 11%
Nezdá se to, ale jedná se o knihu autobiografickou. Popisuje můj vlastní intelektuální a politický příběh, cestu vedoucí od marxismem a sartrovským existencialismem načichlého mládí až k liberalismu ve zralém věku přes přehodnocení demokracie.
literatura

Volání kmene

268 Kč
238 Kč
Celý život - 11%
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
literatura

Celý život

539 Kč
479 Kč
Cornwall a Daphne du Maurier - 11%
Autor čtenáře čtivou formou seznamuje s pozoruhodnými osudy spisovatelky, jejími knihami a s místy, kde žila a kde se odehrává většina jejích barvitých, napínavých příběhů.
literatura

Cornwall a Daphne du Maurier

359 Kč
319 Kč
Franz Kafka - El hombre que trascendió su tiempo - 11%
Esta amena biografía resalta la vertiente humana de uno de los escritores más deslumbrantes de la literatura universal.
literatura

Franz Kafka - El hombre que trascendió su tiempo

323 Kč
287 Kč
Fikce, Alef - 6%
(4x)
Povídky Spisů I pocházejí z autorových prvních povídkových sbírek a patří k jeho nejznámějším dílům. Pro českého čtenáře má pak specifické kouzlo povídka Tajný zázrak, kterou Borges umístil do Prahy.
literatura

Fikce, Alef

304 Kč
286 Kč
Rok čtyřiadvacet - 11%
(1x)
První próza autora úspěšné knihy Europeana je hrou na vzpomínání týkající se let 1965 až 1989, v níž autor propojuje důležité s nedůležitým, osobní se společenským a která je rovněž jakýmsi komentářem o životě v reálném socialismu.
literatura

Rok čtyřiadvacet

269 Kč
239 Kč
Čtvero ročních období v Římě
(2x)
Výjimečná kniha – je plná mimořádných postřehů a popisuje Doerrova dobrodružství v jednom z nejúchvatnějších měst na světě. Anthony čte Plinia, Danta a Keatse - staré kronikáře Říma - a navštěvuje náměstí, chrámy a pamětihodnosti...
literatura

Čtvero ročních období v Římě

89 Kč
Proměna krve - 11%
(1x)
V autobiografické stati z pozůstalosti Proměna krve známý německy píšící autor souvisle popisuje svůj duchovní vývoj a zabývá se okultními otázkami.
literatura

Proměna krve

205 Kč
182 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 156 položek
<< < 1 2 3 4 .. 16 > >>