Nejprodávanější tituly v roce 2019
dějiny všedního dne

Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

dějiny všedního dne

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
dějiny všedního dne

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Bludiště seznamů - 75%
(10x)
Objemná monografie zabývající se fenoménem seznamu. Autor uvažuje o seznamech, soupisech a katalozích i potřebě člověka a společnosti je vytvářet. Stejně jako předchozí knihy Dějiny krásy a Dějiny ošklivosti se stala celosvětovým bestsellerem.
dějiny všedního dne

Bludiště seznamů

798 Kč
198 Kč
Kult mrtvých - 6%
(4x)
Základním tématem této knihy je ritualizace smrti a umírání v revoluci roku 1848.
dějiny všedního dne

Kult mrtvých

253 Kč
238 Kč
Krajané za velkou louží- historie české nahrávky v USA / Bohemia on Records - Early Czech Sound Recordings in the United States - 11%
Česko-anglická publikace představuje první ucelenější pohled na doposud nezkoumaný fenomén zvukových nahrávek, které v první polovině dvacátého století produkovaly americké gramofonové firmy pro početnou komunitu českých imigrantů v USA.
dějiny všedního dne

Krajané za velkou louží- historie české nahrávky v USA / Bohemia on Records - Early Czech Sound Recordings in the United States

270 Kč
240 Kč
Svatá hostina a svatý půst - 11%
Kniha zevrubným způsobem pojednává o specifických podobách ženské zbožnosti především v období 13. a 14. století. Pronikavě přitom ukazuje, jak byla ženská zbožnost a ženská askeze provázána s ženským vztahem k jídlu.
dějiny všedního dne
Ukázky

Svatá hostina a svatý půst

403 Kč
358 Kč
Valašské Meziříčí - 11%
Kniha shrnuje historii města na soutoku Rožnovské a Vsetínské Bečvy od nejstarších dob, jak je historická věda dokáže zachytit.
dějiny všedního dne

Valašské Meziříčí

503 Kč
447 Kč
Knihy kupovati... - 11%
Dějiny knižního trhu v českých zemích Jak vypadal český knižní trh ve středověku? Co všechno se až do současnosti na jeho poli událo? Jak se utvářel, jakými změnami prošel, jaké byly jeho vrcholy a pády?
dějiny všedního dne

Knihy kupovati...

356 Kč
316 Kč
Počátky avignonského papežství a české země - 20%
Na pozadí stavebního růstu papežského paláce i města ve středověkém Avignonu sleduje kniha uspořádání a provoz kuriálního centra a současně vztahy papežství se
dějiny všedního dne
Ukázky

Počátky avignonského papežství a české země

190 Kč
152 Kč
Tenkrát na západě (Čech) - 11%
Kolektivní monografie, na níž se autorsky podílelo celkem 17 profesionálních historiků, archeologů a etnologů, přináší 15 původních regionálně-historických či mikrohistorických sond do dějin Plzně a Plzeňského kraje.
dějiny všedního dne

Tenkrát na západě (Čech)

270 Kč
240 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 90 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 9 > >>