Vše, co by měl vědět každý milovník piva je humorná i poučná příručka pojednávající o pivě, tedy nápoji milovaném nespočtem lidí. Ať už si vychutnáváte jedno dobře vychlazené na terase, v hospodě, v obýváku, nebo doma u svého nejlepšího kamaráda.
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit a vyudit různé druhy masa....
Autor se s vámi podělí o historky z lovu štik,
kaprů, úhořů, sumců a dalších ryb, vystihne jejich
podstatu, poradí vám, jak ryby očistit i naporcovat,
a nabídne jejich tradiční i netradiční zpracování v
kuchyni.
Vegetariánská kuchařka z Edice Apetit nabízí víc než 150 vegetariánských a veganských receptů, které jsme připravili a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Neřídíme se přitom žádnou ideologií – spojovacím prvkem je radost z jídla a vaření.
Yotam Ottolenghi se po obrovském úspěchu svých restaurací a knihy Ottolenghi: The Cookbook (Kuchařka) řadí ke světovým špičkám ve svém oboru. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také originální a zcela osobitý přístup k vaření.
Tři knihy receptů od Evy Francové v jednom boxu Populární blogerka Eva Francová v souboru tří knih přináší recepty, které využívají především rostlinnou stravu, jsou zdravé, finančně nenáročné a hlavně chutné.
V posledních letech prožívá kváskové pečení znovuzrození a my objevujeme výraznější chuť kváskového chleba a pečiva. Kniha je zásadním průvodcem pro všechny, kdo chtějí zlepšit své pekařské umění, pokud jde o kváskový chléb všeho druhu.