Nejprodávanější Kniha - červenec 2020
poezie

Z naší louky
Výrazná prvotina a podstatný příspěvek k minimalistické linii české poezie. Poezie Dagmar Plamperové je ztišená, minimalistická, ale o to silnější, neboť každé slovo tu má svou nezpochybnitelnou váhu.
poezie

Z naší louky

171 Kč
Zdivočelé pohádky
Pozor, oficiální hlášení! Pohádky se zbláznily… Šest oblíbených pohádek – takt trochu jinak!
poezie

Zdivočelé pohádky

233 Kč
Dr. Moul
Malá Hraštice, Hraběšín nebo Třibřichy jsou docela obyčejné názvy obcí, které při pohledu na mapu nebudí bůhvíjakou touhu se do nich vypravit. Neobyčejnými se ovšem stanou, pokud dáme prostor fantazii.
poezie

Dr. Moul

179 Kč
Hausboat na soutoku Volhy a Mississippi
Další knížka známého novináře Jana Petránka obsahuje osm esejů zabývajících se otázkami, které si občas klade každý z nás.
poezie

Hausboat na soutoku Volhy a Mississippi

62 Kč
Hranice a zdi
Kniha Hranice a zdi je již pátou sbírkou autora, jehož tvorba vzbudila nebývalý ohlas. Těsnohlídek se vrací k delším útvarům, které charakterizovaly především jeho debut Násilí bez předsudků (Cena Jiřího Ortena).
poezie

Hranice a zdi

132 Kč
Knížka o lidském stínu
(2x)
Robert Bly, americký básník, esejista a autor „Železného Jana“ v této útlé knížce shromáždil svá čtení z let 1971 a 1983 věnovaná jungovskému konceptu stínu, která doplňuje rozhovor s Boothem a esej o poezii Wallace Stevense.
poezie

Knížka o lidském stínu

198 Kč
Listy trávy
Kniha Listy trávy je první český překlad původního vydání Leaves of Grass (1855) Walta Whitmana. Obsahuje i pasáže, které v pozdějších vydáních sám básník vyškrtal nebo poupravil.
poezie

Listy trávy

267 Kč
Nikde není řečeno
(1x)
Jedním z klíčových témat nové sbírky Petra Hrušky je ocitání. Ti, kdo v jeho básních žijí, se neustále ocitají v nečekaných situacích a na rozmanitých místech v jakémsi typicky hruškovském neklidu, náhle zbaveni vědomí stability.
poezie

Nikde není řečeno

215 Kč
Očarovaný les
Očarovaný les je posvátným prostorem, jakousi říší stínů, v níž žijí podivné mytologické bytosti, až příliš podobné lidem. Stejně tak lesní bytosti a přízraky prožívají příběhy překvapivě podobné lidským.
poezie

Očarovaný les

216 Kč
Pernambuco
(1x)
Básnická sbírka roste z hloubi Wernischovy obraznosti a jeho svět se před vnitřním zrakem proměňuje: tragické se stává groteskním a naopak, přelud bolestnou vzpomínkou a naopak…
poezie

Pernambuco

224 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 141 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 15 > >>