Nejprodávanější tituly - srpen 2020
poezie

Cestou duhových skleněnek
Dobré básně neprošumí kolem, ale dotknou se. Vaší duše, vašeho srdce. Vašeho těla. Právě takové jsou verše ze čtvrté sbírky spisovatelky a básnířky Zity Malaníkové.
poezie

Cestou duhových skleněnek

134 Kč
Domů
Básnická sbírka Domů zrcadlí tvůrčí život svého autora, který říká: „Poesie je princip všeho umění, je sukem ve dřevě toho stálezeleného stromu. V literatuře, v hudbě, ve výtvarném umění, v divadle, které může být syntézou toho všeho – ... ."
poezie

Domů

125 Kč
Dotek tvého ticha
Výběr ze španělské mystické poezie Dotek tvého ticha přebásnil olomoucký biskup Josef Hrdlička. Zahrnuje třicet autorů šesti staletí (od patnáctého do dvacátého), například Terezii z Ávily, Jana od Kříže, Fray Luise de Leóna, Lope de Vegu, ...
poezie

Dotek tvého ticha

135 Kč
Hotel po sezóně
Milan Děžinský je ceněný básník a překladatel střední generace; za svou poslední sbírku Obcházení ostrova (2017) získal Magnesii Literu za poezii. Nyní přichází s netypickou novinkou, sbírkou dle vlastních slov „stvořenou z radosti i piety".
poezie

Hotel po sezóně

206 Kč
Cherubín troubí na kost fanfáru
Sbírky Víta Slívy, zejména z poslední doby, jsou si v mnohém podobné, a přesto v každé z nich je něco navíc.
poezie

Cherubín troubí na kost fanfáru

224 Kč
Jiné jméno pro domov
Představte si, že žijete docela normální život, máte staršího bratra, kterého obdivujete, bezva kamarádku, prima rodiče. Chodíte do školy, koukáte na americké filmy, rádi zpíváte a sníte o tom, že z vás jednou bude slavná herečka.
poezie

Jiné jméno pro domov

268 Kč
Každý dům má doma
Jednoduché verše Michala Černíka a dětem blízké obrázky Heleny Zmatlíkové seznamují nejmenší děti s rodinou a základními činnostmi, které doma dítě provázejí. Leporelo vhodné pro děti od 3 let.
poezie

Každý dům má doma

134 Kč
Na vlnách introverze
Autorka ve svých básních vychází z pocitu samoty, beznaděje, pokouší hranice mezi životem a smrtí. Odsuzuje zajeté zvyklosti a řády společnosti.
poezie
Ukázky

Na vlnách introverze

99 Kč
Numeri
Je s podivem, že jako zdroj básnické inspirace zůstávaly numerologické příručky (na rozdíl od slangů, profesní mluvy a webových jazykových mikrosvětů) až dosud nepovšimnuty. Ivana Kašpárková si ve své knižní druhotině tento materiál přizpůsobila.
poezie

Numeri

152 Kč
Pitný režim
Jak zachovat „žízeň/ po něčem podivném/ co se nevejde do pet láhve“ v kontrastu s ubíjející a básnickému prožitku vzdálenou každodenní zkušeností? O tom je kniha Pitný režim básníka, anglisty a amerikanisty Stanislava Koláře (*1953).
poezie

Pitný režim

179 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 185 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 19 > >>