Kulinářské cesty Dominica Jamese po České republice jsou gurmánskou výpravou po nejzajímavějších kulinářských místech republiky. Je plná nádherných fotografií a představuje vývoj gastronomické scény a pohostinství v České republice.
Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit.
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody?
Výživa hraje na cestě k otěhotnění velkou roli. Autorka, Zita Westová, je odborníkem na plodnost a ve Velké Británii pomáhá již 25 let partnerům, aby mohli založit rodinu.
Co je nejlepšího na salátech? Hodí se ke každé příležitosti! Ať už s sebou na cesty do kanceláře, jako zdravá varianta ke slavnostnímu stolu nebo jako hvězda na party – saláty jsou zkrátka univerzální pochoutkou.
Oslavujete stejně jako my v redakci Apetitu nejraději dobrým jídlem? Tak využijte 100. výročí založení Československa hostinou z toho nejlepšího, co společná historie nabízí.
Chcete mlsat zdravě a bez výčitek? Sportujete a chcete si po tréninku dopřát chutnou, zdravou, proteinovou sladkou svačinku? Pak je pro vás tato e-kniha jako stvořená. Najdete v ní recepty jak na pečené, tak zastudena připravované dezerty.
Dodržovat pitný režim už nemůže být jednodušší a chutnější. Vytvořte si podle receptů z této knihy zdravé a osvěžující nápoje z vody, ovoce a bylinek, které vám vrátí vitalitu i chuť do života.
Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a skrytými poklady tohoto Věčného města.
Knedlíky, jak je neznáte!
Seznamte se s kuchařkou, která Vám představí knedlíky, obvykou přílohu našich maminek, zcela netradičně a připravené podle zásady dnešní moderní kuchyně.
První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. V kuchařce převažují nápadité recepty, které vycházejí z Květiny fantazie.
Kuchařka Vaření hravě v období svátků je inspirována svátky od podzimu do jara. Všechny recepty jsou doplněny barevnými fotografiemi a jsou seřazeny podle svátku, ke kterému se vážou – Dušičky, svatý Martin, advent, Vánoce, Silvestr a Nový rok.
Džusy a smoothies jsou zdravou volbou pro snídaně nebo jako výživná lehká jídla, která se dají rychle připravit a jsou vynikajícím pomocníkem při dietách. Taktéž jsou prospěšné pro udržování dobrého zdraví.
Freddie Mercury byl bohem nadaný zpěvák skupiny Queen, extravagantní jedinec, libující si v okázalosti hudební, módní, ale i kulinářské. Málokdo však ví, co Freddie Mercury rád jedl, pil, a co bylo jeho zamilované jídlo.
Životní osudy mistra řezníka z Nelahozevsi rámují kuchařku specializovanou na maso. Kromě receptů si v ní můžete přečíst, jak se v minulosti dobytek nakupoval a porážel, jak se maso rozděluje a u proslavených pokrmů je uvedena stručná historie.