Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
báje a legendy

Pověsti staré Prahy - 20%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy
Ukázky

Pověsti staré Prahy

109 Kč
87 Kč
Nové případy soudce Óoky - 20%
Óoka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou. Žil v Japonsku na přelomu 17. a 18. století, a protože tehdejší zákony byly příliš přísné, často je musel obejít svou vynalézavostí. Zavrhl mučení, žádal, aby každé obvinění bylo podloženo důkazy.
báje a legendy
Ukázky

Nové případy soudce Óoky

99 Kč
79 Kč
Strašidelné Česko - 20%
Čarodějka v listí skrytá, v mlžném tanci chlapce chytá. Za studených hvězdných nocí, můžeš potkat přízrak bosý. Pekelný puch, sirný dým znamenají čertův stín. Každé bystré dítě tuší, vodník má rád kafe s duší! Pérák dělá pořádek, Němčour padne na zadek. Česko je i strašidelné! Už se bojíte? Máte proč! Na cestě na nejtajemnější místa na vás číhá upír, čert či vodník, což je, jak se dovíte, taky vlastně čert. Ale takový, co se nepropadl pod zem do pekla, ale do rybníka či řeky. A ne všechny strašidelné bytosti jsou spojeny s dávnými časy, takový Pérák, jakýsi český Spiderman, za války dělal pořádek, až „Němčour padal na zadek“. V ministestech na konci kapitol zjistíte, zda už se vyznáte ve Strašidelném Česku. Knížku si vezměte s sebou na výlet či na prázdniny.
báje a legendy
Ukázky

Strašidelné Česko

199 Kč
159 Kč
Kirke - 20%
(2x)
V paláci boha slunce Helia, nejmocnějšího z Titánů, se narodí dcera. Malou Kirku všichni považují za nedochůdče - nevládne na první pohled zřejmou mocí jako její otec ani zlomyslnou krásou jako její matka.
báje a legendy
Ukázky

Kirke

279 Kč
223 Kč
Zlatá vydra - 20%
Pohádka o Gabretě – Zlaté vydře, byla nalezena v pozůstalosti Miloslava Švandrlíka a Nakladatelství Epocha ji v premiéře nabízí malým i velkým čtenářům.
báje a legendy
Ukázky

Zlatá vydra

149 Kč
119 Kč
Noví lidé - 20%
(1x)
Grónsko-dánský polárník a spisovatel Knud Rasmussen získal většinu materiálu ke své prvotině Noví lidé na Dánské literární expedici do Grónska v letech 1902–1904 z Upernaviku přes Melvillovu zátoku k mysu York v severozápadním Grónsku.
báje a legendy
Ukázky

Noví lidé

198 Kč
158 Kč
Jak přišel svět na svět - 20%
Jak si lidé z různých končin planety Země představovali stvoření světa? Různě. V této knize je shrnuto více než sto padesát pověstí, evropskými počínaje, přes Asii, obě Ameriky a Tichý oceán až ke kolébce lidstva, Africe.
báje a legendy
Ukázky

Jak přišel svět na svět

49 Kč
39 Kč
Old Prague Legends - 20%
Anglická mutace knihy. Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy.
báje a legendy
Ukázky

Old Prague Legends

189 Kč
151 Kč
Prastaré pověsti české - 20%
Kniha Petra Maška, vedoucího oddělení zámeckých knihoven Národního muzea, se snaží zpracovat všechny významné epické motivy ze čtrnácti významných českých kronik a jejich postupnou proměnu a vývoj.
báje a legendy
Ukázky

Prastaré pověsti české

149 Kč
119 Kč
Ze zášeří českých hradů - 20%
(1x)
V půvabných pověstech a příbězích – hrůzostrašných i laskavých – o českých hradech, zříceninách a přilehlých místech ožívají ztichlé paláce dávným ruchem a ...
báje a legendy
Ukázky

Ze zášeří českých hradů

129 Kč
103 Kč
Etiopské bajky a pohádky - 20%
Výběr osmnácti bajek a pohádek překládaných českému čtenáři v této knize představuje první sbírku etiopské lidové slovesnosti přeloženou přímo z amharštiny do češtiny.
báje a legendy
Ukázky

Etiopské bajky a pohádky

149 Kč
119 Kč
Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko - 20%
Tento svazek bájí je věnován Liberecku, a tedy i řadě příběhů o rozhodně nejznámější postavě našich novodobých bájí – Krakonošovi (Rýbrcoulovi), jehož figura doznala v průběhu času různých proměn.
báje a legendy
Ukázky

Báje a pověsti z Čech a Moravy - Liberecko

50 Kč
40 Kč
Pověsti z Čech - 20%
Kniha Pověsti z Čech Josefa Virgila Grohmanna (1831–1919), významného domácího německy píšícího mytologa, je historicky první sbírkou českých pověstí. V českém překladu vycházejí poprvé až nyní.
báje a legendy
Ukázky

Pověsti z Čech

149 Kč
119 Kč
Staré pověsti české - 20%
Klasické dílo převyprávěl spisovatel Bohuslav Žárský, autor mnoha úspešných dětských knih v tandemu s výtvarníkem Zdeňkem Jandou.. Kniha roku nakladatelství Librex, školy si knížku objednávají na výuku dějepisu 3.a 4. tříd. Vše důležité od A.Jirásk
báje a legendy
Ukázky

Staré pověsti české

190 Kč
152 Kč
Nejkrásnější řecké báje a pověsti - 20%
(1x)

Sborník nejznámějších řeckých bájí a pověstí  Vstupte do světa olympských bohů, jimž vládne záletný Zeus a jeho žárlivá manželka Héra, sledujte životní pouť nejslavnějšího řeckého hrdiny Hérakla, spolu s Théseem se vydejte do Mínotaurova labyrintu a s Perseem pro hlavu Medusy.

báje a legendy
Ukázky

Nejkrásnější řecké báje a pověsti

249 Kč
199 Kč
Blanické putování - 20%
Pověst o blanických rytířích, kteří vyjedou z hory, až bude v české zemi nejhůře, a která je jako pojistka, že to tak opravdu bude, zařazena jako pověst poslední, zná přece každý Čech. Proč však dosud spali? A kdo vlastně jsou?
báje a legendy
Ukázky

Blanické putování

99 Kč
79 Kč
Mojmír - 20%
Za těžkých dob 14. století se jako mnohým i Mojmírovi zprotivila chudoba a život selského pacholka. Uhranut touhou po zlatě se přidal ke zbojníkům a díky své proradnosti se dostal až do přízně krále.
báje a legendy
Ukázky

Mojmír

59 Kč
47 Kč
První noc bez lásky - 20%
Hořká rozlučka s panenstvím čeká každou nevěstu panství, kde se usadil zlý a odpudivý Ferdinand Karabica. Nový pán hodlá uplatňovat právo první noci. Ženy nesou svůj osud rozdílně. Některá se s rozkazem smíří, jiná volí tragický konec.
báje a legendy
Ukázky

První noc bez lásky

129 Kč
103 Kč
Ve vlasech tříokého boha - 20%
Francis William Bain (1863–1940) byl nadaným britským autorem s velkým srdcem pro Indii. Proslul svými příběhy, jejichž děj se odehrává na mytologické rovině, kde bohové ožívají a promlouvají k lidem.
báje a legendy
Ukázky

Ve vlasech tříokého boha

69 Kč
55 Kč
Zazděná zaživa - 20%
Kateřina ze Šelmberka a Kosti si vzala Mikuláše mladšího Trčku z Lípy proti své vůli. Mladá dívka nemohla od staršího muže dostat to, po čem nesmírně toužila.
báje a legendy
Ukázky

Zazděná zaživa

129 Kč
103 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 44 položek
<< < 1 2 3 > >>