Nejprodávanější tituly v roce 2020
světové dějiny

Převrat - 11%
Byla to sametová revoluce nebo převrat? Spontánní výbuch zlosti národa nad nepodařeným socialistickým vývojem země a neurvalým bitím studentů nebo zákulisní hra tajných služeb z východu i západu?
světové dějiny

Převrat

314 Kč
279 Kč
Stručné dějiny českých zemí (korejsky) - 11%
Velmi populární, stručné a přehledné historické minimum českých dějin.
světové dějiny

Stručné dějiny českých zemí (korejsky)

314 Kč
279 Kč
Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku - 6%
(1x)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.
světové dějiny
Ukázky

Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku

593 Kč
558 Kč
V pekle plynových komor - 11%
Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit.
světové dějiny

V pekle plynových komor

295 Kč
262 Kč
Mýty a báje starých Slovanů - 11%
Často si s hrdostí připomínáme své slovanské kořeny, ale téměř nikdy si přitom neuvědomíme, jak málo vlastně dnes o svých „duchovních genech“ víme.
světové dějiny

Mýty a báje starých Slovanů

268 Kč
238 Kč
Z Pyrenejí až k Waterloo - 11%
(1x)
Kapitán Leach líčí svoje vojenské zážitky v uniformě proslulého ostrostřeleckého pluku v ostrých konturách. Sdílíme s ním námahu a strádání denních i nočních pochodů a také nebezpečí bezpočtu bitev, jichž se zúčastnil.
světové dějiny

Z Pyrenejí až k Waterloo

314 Kč
279 Kč
Obrana historie aneb historik a jeho řemeslo - 6%
(1x)
Francouzský historik M. Bloch ve své rozsáhlé, byť nedokončené eseji uvažuje nad významem historie a historiografie a nad tím, co je podstatou historikova řemesla.
světové dějiny

Obrana historie aneb historik a jeho řemeslo

229 Kč
215 Kč
Tváře normalizace - 11%
(1x)
Deník N ve spolupráci s historiky popsal osudy lidí, o něž normalizační režim opíral svou moc nebo kteří se stali výmluvnými symboly jeho praktik.
světové dějiny

Tváře normalizace

314 Kč
279 Kč
Ukrajinské 20. století - 11%
(6x)
Autor zpřístupňuje kdysi tajné a donedávna zatajované příběhy, jež přístupnou, čtivou a názornou formou odhalují zatajované a překrucované stránky dějin Ukrajiny 20. století.
světové dějiny
Ukázky

Ukrajinské 20. století

585 Kč
520 Kč
Karel IV. v soudobých kronikách - 50%
Výbor z kronik doby Karla IV.
světové dějiny
Ukázky

Karel IV. v soudobých kronikách

398 Kč
198 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
světové dějiny

České snění

403 Kč
358 Kč
Historie pirátství - 11%
Nová historie pirátství, od Vikingů po somálské nájezdníky. Dozvíte se o původu pirátství – jeho počátky sahají k době, kdy lidé poprvé začali využívat lodě. V současnosti je pirátství omezeno jen na některé lokality. Jsou popsány způsoby přepadávání lodí, přístavů nebo vesnic a měst na pobřeží. A jak se postupem času tyto strategie vyvíjely s příchodem nových technologií, politických spojenectví apod. Vyvrací se romantické představy o pirátech, které byly vytvořeny mnoha příběhy a hollywoodskými filmy. Nechybí ani portréty nejslavnějších pirátů. Pro přehlednost je kniha doplněna mapkami a kresbami lodí.
světové dějiny

Historie pirátství

323 Kč
287 Kč
Říše musí zemřít - 11%
(2x)
Rozsáhlá historická freska Říše musí zemřít popisuje politický a kulturní vývoj v Rusku během prvních sedmnácti let 20. století, tedy v době klíčové pro osudy této země a s ní i celého světa.
světové dějiny

Říše musí zemřít

539 Kč
479 Kč
Stalin a vědci - 11%
Věda a vědci v soukolí sovětského mocenského aparátu. Bizarní příběh zbídačelých studentů, profesorů a šarlatánů, kteří se na počátku 20. století spojili se selhávající sovětskou vládou, aby vytvořili světovou supervelmoc.
světové dějiny

Stalin a vědci

404 Kč
359 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
světové dějiny

Aby radost nezmizela

36 Kč
Dějiny Walesu - 11%
Dějiny Walesu přibližují českému čtenáři dlouhou a barvitou historii obyvatel jedné z tzv. keltských periferií Velké Británie.
světové dějiny

Dějiny Walesu

476 Kč
423 Kč
Interhelpo - 11%
(2x)
I Čechoslováci budovali socialistický ráj. A i oni byli vyhnáni.
světové dějiny
Ukázky

Interhelpo

314 Kč
279 Kč
Pražské povstání - 11%
(2x)
Je 25. dubna 1945. To, že do konce druhé světové války zbývají dva týdny, ví jen Bára. Německá armáda ustupující před Spojenci se v Čechách a na Moravě hodlá bránit do posledního dechu.
světové dějiny

Pražské povstání

224 Kč
199 Kč
Velká kniha správného Čecha - 11%
Velká kniha správného Čecha je určena především mladým čtenářům.
světové dějiny

Velká kniha správného Čecha

629 Kč
559 Kč
Zakázaná předmluva - 11%
(2x)
Předmluva k titulu Kniha v barvě krve, která však v původní knize nevyšla. Čtenář má tak možnost porovnat, co bylo obsahem pasáží, které vadily natolik, že nesměly v původní knize vyjít.
světové dějiny

Zakázaná předmluva

35 Kč
31 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 1000 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 50 > >>