Nejprodávanější tituly v roce 2020
světové dějiny

Kniha o staré Praze - 11%
Poutavé, většinou málo známé příběhy z dějin Prahy, které nenajdeme v učebnicích dějepisu, ačkoliv jsou součástí historie, výpovědí o své době, o jejích zvycích a mravech, o společenské atmosféře.
světové dějiny
Ukázky

Kniha o staré Praze

359 Kč
319 Kč
Mor 1480-1730 - 11%
(2x)
Morová nákaza byla nejen zdrojem paniky, drastických sanitárních opatření či morálního sebezpytování, ale představovala i složitý lékařský problém. Od vrcholného středověku do období osvícenství vzniklo na toto téma nesčetně traktátů.
světové dějiny

Mor 1480-1730

378 Kč
336 Kč
Husitství a husité - 20%
(2x)
Kniha přináší 16 dříve publikovaných studií, které byly pro tento soubor doplněny a rozšířeny o nové poznatky tak, aby odrážely momentální stav vědeckého bádání.
světové dějiny
Ukázky

Husitství a husité

290 Kč
232 Kč
Svěcení jara - 11%
(1x)
Jedna z nejvlivnějších knih věnovaných dějinám první světové války. Autor se v ní zamýšlí nad sociokulturními aspekty Velké války, jež podle jeho názoru vedly ke zrození nového moderního světa.
světové dějiny

Svěcení jara

358 Kč
318 Kč
Sex v době temna - 11%
(2x)
Významné dílo uznávaného českého historika, které se poprvé v české historiografii zabývá tématem sexuálního života našich předků v průřezu více než sta let.
světové dějiny

Sex v době temna

449 Kč
399 Kč
Promluv, paměti - 11%
(3x)

Kniha zachycuje Nabokovův život v rozpětí let 1903 až 1940, počínaje šťastným dětstvím v Rusku a konče emigrantským životem v Paříži a Berlíně. Vyšla původně anglicky a autor sám ji přeložil do rodné ruštiny.

světové dějiny

Promluv, paměti

332 Kč
295 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
světové dějiny
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina - 6%
(1x)
Americký investigativní novinář Steven Lee Myers přináší barvitý obraz muže, který se z řadového agenta KGB vyšvihl až na vrchol vládní pyramidy – stal se ruským prezidentem.
světové dějiny
Ukázky

Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina

423 Kč
398 Kč
Architekti dlouhé změny - 11%
(2x)
Kolektivní monografie nabízí originální pohled na dobu pozdní komunistické diktatury, demokratické revoluce roku 1989 a počátky budování liberální demokracie a kapitalismu v Československu, resp. v České republice.
světové dějiny

Architekti dlouhé změny

358 Kč
318 Kč
Vídeňský kongres - 11%
(1x)
Autor na základě pamětí, zpráv diplomatů, deníkových záznamů a dalších materiálů představuje pestrý obraz tehdejšího politického života a umožňuje nahlédnout do zákulisí tohoto do té doby největšího mírového kongresu v dějinách.
světové dějiny

Vídeňský kongres

449 Kč
399 Kč
Komunistické lágry - 11%
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídil totalitní komunistický režim lágry a která jsou neodmyslitelně spojená s komunistickým terorem páchaným na nevinných.
světové dějiny

Komunistické lágry

347 Kč
308 Kč
Atentát na Reinharda Heydricha - 20%
(4x)
První svazek komentované edice více než 500 německojazyčných dokumentů, vzniklých buď v okruhu působnosti německé politické a policejní správy v tzv. protektorátu Čechy a Morava, nebo v ústředních německých úřadech v Berlíně.
světové dějiny
Ukázky

Atentát na Reinharda Heydricha

200 Kč
160 Kč
Když není motorka, lépe chodit pěšky - 11%
V knize autora Miloše Doležala, Toufarova životopisce, navštívíme místa, provázaná se životem, činností a smrtí jedné z prvních obětí komunistického režimu u nás – faráře z Vysočiny Josefa Toufara (1902 – 1950).
světové dějiny

Když není motorka, lépe chodit pěšky

359 Kč
319 Kč
Podivná smrt Evropy - 11%
(5x)
Douglas Murray brilantně líčí příběh masové imigrace do Evropy – její počátky v poválečném nedostatku pracovní síly, její zintenzivnění při slučování rodin a konečně humanitární ospravedlňování otevřených hranic.
světové dějiny

Podivná smrt Evropy

376 Kč
334 Kč
Řídit socialismus jako firmu - 11%
Kniha ukazuje, že technokratický socialismus, který se prosadil v Československu po roce 1968, nebyl negací pražského jara.
světové dějiny

Řídit socialismus jako firmu

269 Kč
239 Kč
Člověk má dělat to, nač má sílu. Život… - 20%
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti. Lze říci o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímavějšího? Pokouší se o to tento…
světové dějiny
Ukázky

Člověk má dělat to, nač má sílu. Život…

239 Kč
191 Kč
Kronika Čechů - 6%
(3x)
Klasický, do jisté míry modernizovaný překlad doplňuje předmluva a poznámkový aparát předního znalce českých dějin Martina Wihody.
světové dějiny

Kronika Čechů

296 Kč
278 Kč
Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
světové dějiny
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
První nacista - 11%
(3x)
Autoři tohoto mrazivého životopisu líčí generála Ericha Ludendorffa, jednu z nejdůležitějších, ale i nejméně známých postav první světové války, jako „muže beze stínu“, jako neproniknutelnou osobnost.
světové dějiny
Ukázky

První nacista

329 Kč
292 Kč
Na vlnách dějin: minulost, přítomnost a budoucnost českého dějepisectví - 11%
(2x)
Kniha reprezentuje soubor autorových studií, v nichž se v posledních dvou desetiletích z mnoha úhlů a perspektiv věnoval problematice především české historiograe.
světové dějiny
Ukázky

Na vlnách dějin: minulost, přítomnost a budoucnost českého dějepisectví

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 50 > >>