Nejprodávanější knihy - listopad 2021
Asie

Z Izrastiny s láskou
(7x)
Ve své knize se ostřílený reportér a laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům.
Asie
Ukázky

Z Izrastiny s láskou

313 Kč
Divoké labutě
(2x)
Není divu, že nesmírně poutavá autobiografická kniha čínské autorky, žijící od roku 1978 ve Velké Británii, se po vydání v její nové vlasti a v USA okamžitě stala bestsellerem — v díle se totiž velmi šťastně snoubí solidní, věcné vylíčení historie Číny 20. století, plné neuvěřitelných zvratů, se střízlivě a skromně popsanou, avšak pohnutou osobní historií žen tří generací autorčiny rodiny.
Asie

Divoké labutě

449 Kč
Lenin ve vlaku
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
Asie
Ukázky

Lenin ve vlaku

313 Kč
A odkud bych asi tak byl?
(3x)

Rusko očima českého zahraničního reportéra.

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie.

Asie

A odkud bych asi tak byl?

359 Kč
Rusko 1917. Katastrofa
(3x)
Zubovova kniha představuje osobitý pohled na ruské revoluce, únorovou a říjnovou, v roce 1917. Autor se zde formou přednášek zamýšlí nad příčinami politického a sociálního napětí v carském Rusku na počátku 20. století.
Asie
Ukázky

Rusko 1917. Katastrofa

259 Kč
Dějiny Afghánistánu
(1x)
Dějiny Afghánistánu podrobně mapují historii této malé a chudé země, ukryté ve vysokých horách Hindúkuše, jež se stala moderním nezávislým státem až v polovině osmnáctého století.
Asie

Dějiny Afghánistánu

386 Kč
Jednou budeš Arab 5
Pátý díl série Jednou budeš Arab francouzského kreslíře Riada Sattoufa zavádí čtenáře do 90. let, kdy se čtrnáctiletý Rijád noří do temných zákoutí bludiště dospívání, útrap nenaplněné lásky i do úniků do fantaskních světů literatury a komiksu.
Asie
Ukázky

Jednou budeš Arab 5

405 Kč
Záhadné taje Sibiře
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
Asie

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
Za oponou války
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Asie
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
Sovětistán
Neotřelý osobní cestopis norské novinářky vtáhne čtenáře do světa postsovětské Střední Asie – do zemí kontrastů, z nichž k nám běžně zalétají jen kusé zprávy.
Asie

Sovětistán

449 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 89 položek
1 2 3 .. 9 > >>