Nejprodávanější tituly - březen 2021
historické podobory

Tajemná židovská komunita od baroka po šoa - 20%
V Černovicích u Tábora, stejně jako na ostatních místech České republiky, se z početné židovské komunity dochoval většinou jen židovský hřbitov - jediný svědek toho, že tu židovský národ opravdu byl, vypovídající o tom, jak početná byla jeho populace
historické podobory
Ukázky

Tajemná židovská komunita od baroka po šoa

149 Kč
119 Kč
Zahořany - 11%
Kolektivní monografie se věnuje venkovské lokalitě Zahořany nedaleko Litoměřic.
historické podobory

Zahořany

449 Kč
399 Kč
Kaple Matky Boží - 11%
(1x)
Když na sklonku roku 1349 dal Karel IV. norimberským měšťanům souhlas se zřízením velkého tržiště na místě dosavadního židovského ghetta, a nepřímo tak připustil následný pogrom, vymínil si, že na místě synagogy vznikne kaple zasvěcená Panně Marii.
historické podobory

Kaple Matky Boží

261 Kč
232 Kč
Kyjevská Rus - 11%
(1x)
Kniha představuje dějiny Kyjevské Rusi od jejích počátků až do 13. století. Práce uvádí základní soubor pramenů a soudobé odborné literatury k dané problematice a seznamuje čtenáře s vývojem východní Evropy od nejstarších dob až do mongolského vpádu.
historické podobory

Kyjevská Rus

584 Kč
519 Kč
Ve dvou uniformách - 11%
(2x)
Sborník z mezinárodní konference konané v Hlučíně přinášející pohledy historiků z České republiky, Francie, Slovinska a Polska na problematiku povinné mobilizace příslušníků neněmeckých národností do Wehrmachtu a na jejich pozdější angažmá ...
historické podobory

Ve dvou uniformách

477 Kč
424 Kč
Cesta k nesvobodě - 11%
(8x)
Liberální demokracie není absolutním vítězem studené války a ohlášený konec dějin se nekoná. Vladimir Putin se opevnil ve své mocenské pozici a fašistické představy o potřebě pevné ruky začínají ve světě opět rezonovat.
historické podobory
Ukázky

Cesta k nesvobodě

441 Kč
392 Kč
Bludiště pravé víry - 11%
(1x)
Soubor studií předního německého medievisty je věnován problematice pozdně středověké hereze, kacířství a husitské revoluce ve středověkých Čechách. Autor v nich rozkrývá proměnu pohledů středověkých teologů na herezi od konce 13. století.
historické podobory

Bludiště pravé víry

268 Kč
238 Kč
Strážci pražských ulic
Netradiční příběhy o pražských domovních znameních, zapomenutých řemeslech a každodenním životě starobylé Prahy. Zpodobení zvířat, věcí a symbolů na fasádách spoluvytvářelo jedinečný charakter místní historie.
historické podobory

Strážci pražských ulic

179 Kč
Objevil jsem Katyň - 11%
(1x)
Vzpomínková kniha Objevil jsem Katyň je osobní výpovědí duchovně založeného člověka o výlučném osudu, který se od těch „běžných“ odlišuje jedním zásadním faktem – autor totiž bojoval ve 2. světové válce jako voják Wehrmachtu.
historické podobory

Objevil jsem Katyň

179 Kč
159 Kč
Dílo mlynářů a sekerníků v Čechách II - 38%
Druhý díl knihy přináší nové poznatky, zaměřené na potřeby majitelů mlýnů, památkářů a badatelů. Naši přední odborníci seznamují čtenáře s obnovou památek postavených mlynáři a sekerníky, se soupisy mlýnů a mlynářským slovníkem.
historické podobory

Dílo mlynářů a sekerníků v Čechách II

558 Kč
348 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 210 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 21 > >>