Nejprodávanější Kniha - květen 2021
poezie

Reál
Ve své druhé básnické knize se Jan Škrob zabývá napětím mezi skutečností a fikcí, rozbíjí stěny mezi různými světy skutečnými a neskutečnými až tam, kde toto rozdělení přestává dávat smysl.
poezie

Reál

171 Kč
Tma se mne dotýkala
Ewald Murrer publikuje střídmě, jeho básním je vlastní tlumená atmosféra a uměřenost ve výrazu. Jeho texty bez vazby na konkrétní čas a prostor jsou obrazy, v nichž se prolínají spatřené detaily a výjevy s vytříbenými představami stvořenými imaginací
poezie

Tma se mne dotýkala

142 Kč
Větší lásku nikdo nezná
Hlavními tématy drobné knížky korejského myslitele AHAE jsou láska a pokora. Svými úvahami, které vznikly ve vězení, kam ho osud na čtyři roky zavál kvůli jeho hluboké víře, poukazuje na to, že současná společnost potřebuje nějaký motiv.
poezie

Větší lásku nikdo nezná

161 Kč
Zápisky za hranicí uvěřitelného
Im Pangova sbírka patří do oblíbené kategorie „neuvěřitelných příběhů“, které potkáváme na dlouhé časové ose v Číně, Koreji i Japonsku.
poezie

Zápisky za hranicí uvěřitelného

171 Kč
Neskonalá, příběh jedné lásky
(1x)
Poezie nekompromisně upřímná, emocionálně intenzivní, místy protkaná šibeničním humorem. Drtivá většina básní je psaná volným veršem a rýmovaná sporadicky, což je paradoxně její výhoda: je mnohem přístupnější, než poezie obvykle bývá.
poezie

Neskonalá, příběh jedné lásky

223 Kč
Nevlastní
(7x)
Snad u žádného jiného autora české poezie se nesetkáme s něčím podobným: jedna postava procházela po více než dvacet let důsledně všemi Hruškovými knihami, zjevovala se na chvíli a zase mizela se svojí znepokojivou energií a osudem. Adam.....
poezie

Nevlastní

151 Kč
Zloději všedních okamžiků
Antologie představuje tvorbu pětice básníků Jevgenije Kropivnického, Genricha Sapgira, Igora Cholina, Vsevoloda Někrasova a Jana Satunovského, kteří se na přelomu 50. a 60. let potkali v obci Lianozovo, jež dala jméno jejich volnému uskupení.
poezie

Zloději všedních okamžiků

351 Kč
Kvílení
(3x)
Jedna z největších básnických sbírek 20. století, vpravdě kultovní Kvílení, vychází poprvé v češtině v samostatném svazku - v klasickém překladu Jana Zábrany, který mohutně ovlivnil i moderní českou poezii. 2. svazek edice angloamerických básníků.
poezie

Kvílení

160 Kč
Probouzení (Básnické dílo)
(1x)
Dvě legendární a těžce dostupné sbírky ze šedesátých let dvacátého století, Utopír a Krysí hnízdo, potkávají v jednom svazku Trhlinu, ale také – a především – útlé Prosvítání, sbírku nových básní.
poezie

Probouzení (Básnické dílo)

359 Kč
Život v lese
Knížka s hravými básničkami Pavla Volfa a veselými obrázky Přemysla Povondry přiblíží nejmenším čtenářům rozmanitý život obyvatel našich lesů.
poezie

Život v lese

44 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 258 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 26 > >>