Nejprodávanější knihy - červenec 2021
historické osobnosti

Šedé eminence v evropské historii - 11%
Role šedých eminencí je často nejen opomíjena, ale i nedoceněna.
historické osobnosti

Šedé eminence v evropské historii

224 Kč
199 Kč
Václav IV. - Nešťastný syn slavného otce - 11%
Král Václav IV. seděl na českém trůnu 41 let, římským králem byl 34 let. V délce vlády překonal svého slavného otce Karla IV. a českou korunu nosil nejdéle ze všech našich panovníků středověku i novověku - padesát šest let...
historické osobnosti

Václav IV. - Nešťastný syn slavného otce

296 Kč
263 Kč
Vítězný Augustus - 11%
Augustus symbolizuje epochu římských dějin, kdy se ze skomírající a rozvrácené římské republiky zrodila nová forma vlády – císařství.
historické osobnosti

Vítězný Augustus

359 Kč
319 Kč
Česká královna Žofie
(1x)

Druhá manželka krále Václava IV., pocházející z rodu bavorských Wittelsbachů, je hlavní postavou nové knihy historičky Boženy Kopičkové. Ta po Elišce Přemyslovně vřazuje do edice Velké postavy českých dějin už druhou z českých královen středověku.

historické osobnosti

Česká královna Žofie

89 Kč
Jan Lucemburský - 11%
(1x)
Český král Jan, první z Lucemburků na českém trůně a manžel Elišky Přemyslovny, je stále postavou přijímanou nejednoznačně - na jedné straně "král cizinec", na druhé "král diplomat".
historické osobnosti

Jan Lucemburský

539 Kč
479 Kč
Jdi! - 11%
Druhý díl pamětí Otakara Husáka začíná vyplutím transportu čs. dobrovolců z Archangelska na západ a dvoutýdenní zastávkou v anglickém táboře Flowerdown, kde byli přátelsky přijati.
historické osobnosti

Jdi!

269 Kč
239 Kč
Rudolf Kopecký: Vzpomínky starého novináře - 11%
(1x)
Rudolf Kopecký pracoval na svých pamětech nazvaných „Vzpomínky starého novináře“ od počátku 60. let až do své smrti. Jedná se o osm dílů o 2350 stranách strojopisu.
historické osobnosti
Ukázky

Rudolf Kopecký: Vzpomínky starého novináře

269 Kč
239 Kč
Vasil Dulov - Na frontu přes gulag - 11%
Kniha zachycuje příběh plukovníka Dulova (1919–2008), který pocházel z Podkarpatské Rusi. Za 2. světové války odešel do SSSR. Krátce po vstupu na sovětské území byl zatčen, odsouzen a uvězněn v gulagu.
historické osobnosti

Vasil Dulov - Na frontu přes gulag

152 Kč
135 Kč
Géniové XX. století Kniha třetí - 11%
Přední popularizátor vědy Karel Pacner přiblížil v monumentální encyklopedické knize českému čtenáři skutečné hybatele dějin, tedy vědce a objevitele a zároveň srozumitelně vyložil samotnou podstatu objevů, mezí než patří defibrilátor, nanotechnologie, internet, transplantace či balistické rakety.
historické osobnosti

Géniové XX. století Kniha třetí

314 Kč
279 Kč
Wittgensteinova kniha faktů - 11%
(2x)

Beletristický text s nadhledem líčí příběh rodiny velkokapitalisty. Rodinu popisuje po kapitalistově odchodu. Podobu jeho ženy Poldi si někteří občané Kladna ještě uchovávají v paměti.

historické osobnosti

Wittgensteinova kniha faktů

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 76 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 > >>