Nejprodávanější knihy v roce 2021
poezie

Sesuv noci
...Autor moc dobře ví, že nechce psát kýčovité básničky o vrnění kojence v kolíbce, ale spíše reflektuje některé důležité situace, které vyplývají z výchovy synů.
poezie

Sesuv noci

134 Kč
Stalaktit
Básnická sbírka Stalaktit s odkazem na význam tohoto slova zvažuje mj. především samu poezii, sám princip básnění. „Hledat neuchopitelné verše je totéž jako sledovat / záři dávno vyhaslé hvězdy,“ píše autor.
poezie

Stalaktit

161 Kč
Stroje a zařízení
V povědomí čtenářů je Jan Gabriel zapsán jako suverénní autor jemných i ironických veršů svébytného „surrealistického civilismu“.
poezie

Stroje a zařízení

197 Kč
Šepoty Luny
22 zpěvů poemy výrazného českého feministy Mirka Vodrážky.
poezie

Šepoty Luny

180 Kč
Šíření
Šíření přidává k posledním sbírkám Petra Krále radost, kterou znamenají „světlice“ krátkých básní. Ne všechny jsou výhradně legrační, hravě obrazná zaříkadkla tu taky místy střídají téměř dokumentární „záběry“.
poezie

Šíření

206 Kč
Tady / Teď
Básnický debut autorky próz Peřiny a chléb (Torst, 2015) a Meditace Anamor (Aula, 2018).
poezie

Tady / Teď

180 Kč
Texty - Richard Müller
Richard Müller je nielen vďaka svojej postave velikánom česko-slovenskej populárnej hudby. Jeho autorská tvorba je do značnej miery a v rôznych podobách spojená so slovom a práve jednu z týchto podôb má predstaviť kniha Müllerových piesňových textov.
poezie

Texty - Richard Müller

350 Kč
Texty o domě a událostech
První básnická knížka básníka, pedagoga a vynikajícího nakladatelského editora Marka Staška, vznikla v první polovině osmdesátých let – a přitom dodnes nebyla řádně vydána.
poezie

Texty o domě a událostech

108 Kč
Trylky
(1x)
Trylky slovem, trylky obrazem. Symbiotické štěbetání pestrobarevné básně a černobílé kresby. Na ostré lince otevřeným oknem rovnou do oblak. V jedné kapse trpaslíka, v druhé labuť a úlomky perníkové siluety s vyplazeným jazykem.
poezie

Trylky

269 Kč
Třičtvrtě na smrt
(4x)
Tři čtvrtě na smrt / Viertel vor Tod je provokativní, závažná a alarmující sbírka básní Aleny Vávrové. Obsahuje nejen verše kontroverzní, ironické a sebeironické, ale i laskavý humor, ačkoliv autorka nikterak nezpochybňuje Majestát smrti.
poezie

Třičtvrtě na smrt

198 Kč
Zobrazuji 981 - 990 z 1000 položek
<< < 1 .. 97 98 99 100 > >>