Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - leden 2022
Asie

Chvála stínů. Tradice japonské estetiky
Nové české vydání vychází ve volné řadě esejů o japonské estetice, v níž dosud vyšla kniha Leonarda Korena Wabi-sabi pro umělce, designéry, básníky a filozofy.
Asie

Chvála stínů. Tradice japonské estetiky

261 Kč
Dějiny Ruska 20. století -  2. díl
(4x)
Druhý díl, zahrnující léta 1939-2007, je věnován období druhé světové války, pozdnímu stalinismu, rozvoje Sovětského svazu jako světové velmoci až gorbačovské perejstrojky, následného rozpadu SSSR a vzniku nového Ruska.
Asie

Dějiny Ruska 20. století - 2. díl

Andrej Zubov (ed.)
746 Kč
Jednou budeš Arab 5
Pátý díl série Jednou budeš Arab francouzského kreslíře Riada Sattoufa zavádí čtenáře do 90. let, kdy se čtrnáctiletý Rijád noří do temných zákoutí bludiště dospívání, útrap nenaplněné lásky i do úniků do fantaskních světů literatury a komiksu.
Asie
Ukázky

Jednou budeš Arab 5

405 Kč
Záhadné taje Sibiře
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
Asie

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
Kyjevská Rus
(1x)
Kniha představuje dějiny Kyjevské Rusi od jejích počátků až do 13. století. Práce uvádí základní soubor pramenů a soudobé odborné literatury k dané problematice a seznamuje čtenáře s vývojem východní Evropy od nejstarších dob až do mongolského vpádu.
Asie

Kyjevská Rus

584 Kč
Mytologie Slovanů
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
Asie

Mytologie Slovanů

403 Kč
Z Izrastiny s láskou
(7x)
Ve své knize se ostřílený reportér a laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům.
Asie
Ukázky

Z Izrastiny s láskou

313 Kč
Moc, energie a nový ruský imperialismus
Maďarská politoložka Anita Orbánová v této knize ukazuje, jak Kreml systematicky využívá monopolu státem kontrolovaných ropných a plynařských společností k neomerkantilistické na energiích založené zahraniční politice.
Asie

Moc, energie a nový ruský imperialismus

296 Kč
Cesty za štěstím 2
(1x)
Kniha je pokračováním prvního dílu Cesty za štěstím, kdy se autorka od Bhútánu, Izraele a Islandu posunula k dynamické trojici – Norsku, Arménii a Číně.
Asie

Cesty za štěstím 2

359 Kč
Matka diplomatka
Dana Huňátová působila v letech 1992–2014 jako velvyslankyně ve Finsku, Egyptě a Malajsii a jako generální konzulka v Chicagu.
Asie

Matka diplomatka

314 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 56 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>