Nejprodávanější knihy - leden 2022
filosofie a náboženství

Týdenní čtení z Tóry: kniha Exodus - 11%
Rabín Jonathan Sacks předkládá čtenářům své úvahy nad knihou Exodus, zabývá se problémy současnosti na pozadí starozákonních textů a naopak vysvětluje biblické texty na příkladech z dnešního světa.
filosofie a náboženství

Týdenní čtení z Tóry: kniha Exodus

404 Kč
359 Kč
Druhá derivace touhy II. - 11%
(1x)
Druhý díl trilogie úvah ekonoma Tomáše Sedláčka nad tématy a událostmi posledních let. Kniha nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
filosofie a náboženství

Druhá derivace touhy II.

313 Kč
278 Kč
Historický atlas Bible - 11%
(1x)
Výpravná obrazová publikace vycházející z práce předních italských biblistů.
filosofie a náboženství

Historický atlas Bible

1 161 Kč
1 032 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
filosofie a náboženství

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Osvícení na cestu - 11%
Spisovatel David Michie vytvořil srozumitelný a čtivý úvod do tibetského buddhismu, ve kterém zpracoval vysoce ceněné a dnes již klasické dílo mnicha Šántidévy z 8. století známé jako Bódhičarjávatára neboli Uvedení na cestu k probuzení.
filosofie a náboženství
Ukázky

Osvícení na cestu

403 Kč
358 Kč
Selfíčka - 11%
(1x)
Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Naučil jsem se selfíčka nikoli fotografovat, ale psát. Chci teď spíše ustoupit do pozadí a nechat čtenářovu fantazii pracovat, chci ukázat jen náčrtky.
filosofie a náboženství

Selfíčka

178 Kč
158 Kč
Vykoupení a zatracení - 11%
Detailně zde zkoumá nejen politický průběh zápasu o Lutherovu reformaci ve 20. a 30. letech 16. století, ale spolu s tím řeší i otázky rozšíření knihtisku jako iniciátora mohutného rozvoje reformačního myšlení a spolu s tím i reformačního školství.
filosofie a náboženství
Ukázky

Vykoupení a zatracení

403 Kč
358 Kč
Základní texty východních náboženství 1. : Hinduismus - 11%
První část čtyřsvazkového díla zahrnuje některé hymny a písně z véd, výňatky z komentářů bráhman, výběr z upanišad, vybrané partie ze šáster, Bhagavadgítu, několik dalších kratších textů z Mahábháraty a ukázky z purán.
filosofie a náboženství

Základní texty východních náboženství 1. : Hinduismus

224 Kč
199 Kč
Karl Popper a vědecká (i)racionalita - 11%
Je možné racionálně zdůvodnit přesvědčení, že budoucnost bude do značné míry podobna minulosti? V tomto duchu formuloval v Anglii 18. st. dnes již tradiční verzi problému indukce David Hume.
filosofie a náboženství

Karl Popper a vědecká (i)racionalita

123 Kč
110 Kč
Příroda a duše - 11%
(1x)
Pauliho studie Vliv archetypických představ na tvorbu přírodovědeckých teorií u Keplera se zabývá možnostmi i komplementarity duše a přírody v díle Johannese Keplera a Roberta Fludda.
filosofie a náboženství

Příroda a duše

267 Kč
238 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 498 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 50 > >>