Nejprodávanější tituly - říjen 2022
středověk

Loupeživí rytíři a zemští škůdci Království českého a jejich sídla - 11%
Kniha Loupeživí rytíři a zemští škůdci Království českého není pouze soupisem známých a méně známých skutečností o středověkých lupičích číhajících v lesních průsmycích na kupecké karavany.
středověk

Loupeživí rytíři a zemští škůdci Království českého a jejich sídla

314 Kč
279 Kč
Reprezentace české středověké šlechty - 6%
(1x)
Během posledních deseti let se Robert Šimůnek, působící v Historickému ústavu AV ČR, vypracoval v předního znalce české aristokracie pozdního středověku. Ústřední téma jeho monografie přestavují nejrůznější podoby sebeprezentace šlechty.
středověk
Ukázky

Reprezentace české středověké šlechty

338 Kč
318 Kč
Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
středověk

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Pád Granady a zánik al-Andalusu - 6%
(1x)
Soubor pramenů dokumentujících poslední období existence muslimského panství v Granadě a kraji al-Andalusu, jímž se v podstatě uzavírá středověká historiografie muslimského Španělska.
středověk

Pád Granady a zánik al-Andalusu

253 Kč
238 Kč
Středověká setkání s „jinými“ - 6%

Autorka ve své knize analyzuje zprávy středověkých cestopisů, jejichž autory jsou významní evropští misionáři , kteří působili v různých oblastech Asie v období mezi polovinou 13. a polovinou 14. století.

středověk

Středověká setkání s „jinými“

220 Kč
207 Kč
Kronika a činy polských knížat a vládců - 6%
(2x)
Dílo líčí dějiny polského státu od jeho počátků v 8. století a vládu Piastovců až k roku 1113, do doby Boleslava III. Křivoústého. Poskytuje i řadu údajů k celému středoevropskému regionu, včetně vzájemných vztahů mezi českým a polských státem.
středověk

Kronika a činy polských knížat a vládců

228 Kč
214 Kč
Kronika vlády Dona Pedra I. - 6%
(1x)
Autor Kroniky byl královským úředníkem a archivářem. Měl tudíž přístup k důležitým pramenům, díky čemuž je jeho dílo spolehlivým zdrojem informací o dějinách portugalského království ve 2. polovině 14. století.
středověk

Kronika vlády Dona Pedra I.

246 Kč
231 Kč
Toulky českou minulostí 101-150 - 6%
(2x)
Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin v audioformě.
středověk
Ukázky

Toulky českou minulostí 101-150

246 Kč
231 Kč
Česká středověká paleografie - 11%
Paleografie je věda, která se zabývá dějinami písma, tato práce je věnována vývoji středověkého latinského písma do konce středověku zhruba do přelomu 15. a 16. století.
středověk

Česká středověká paleografie

225 Kč
200 Kč
Tři řády - 6%
Známý francouzský historik na základě bohatého souboru středověkých pramenů ve své práci zkoumá vznik učení o trojím lidu, jeho intelektuální zázemí, pronikání do obecných představ o božském uspořádání tehdejšího světa.
středověk

Tři řády

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 40 položek
<< < 1 2 3 4 > >>