Nejprodávanější tituly - říjen 2022
dějiny všedního dne

S hrdostí nošený - 11%
Kniha s názvem "S hrdostí nošený. Sokolský kroj, úbor a scénický kostým" shrnuje historii sokolského mužského kroje v kontextu s dějinnými událostmi.
dějiny všedního dne

S hrdostí nošený

359 Kč
319 Kč
Svatá hostina a svatý půst - 11%
Kniha zevrubným způsobem pojednává o specifických podobách ženské zbožnosti především v období 13. a 14. století. Pronikavě přitom ukazuje, jak byla ženská zbožnost a ženská askeze provázána s ženským vztahem k jídlu.
dějiny všedního dne
Ukázky

Svatá hostina a svatý půst

403 Kč
358 Kč
Vzpomínky na protektorát - 11%
(1x)
Kniha vznikla jako vyprávění muže, který prožil svá klukovská léta v samém centru protektorátní Olomouce. V době, kdy my své děti ochraňujeme ode všeho zlého, se on v dětství denně potkával s krutou realitou válečných let.
dějiny všedního dne

Vzpomínky na protektorát

216 Kč
192 Kč
Trident 1475 - 11%

Trident 1475. Přiběh jedne ritualni vraždy, je jedinečnou mikrohistorickou studii věnovanou vztahům Židů a křesťanů v pozdnim středověku.

dějiny všedního dne

Trident 1475

214 Kč
190 Kč
Tenkrát na západě (Čech) - 11%
Kolektivní monografie, na níž se autorsky podílelo celkem 17 profesionálních historiků, archeologů a etnologů, přináší 15 původních regionálně-historických či mikrohistorických sond do dějin Plzně a Plzeňského kraje.
dějiny všedního dne

Tenkrát na západě (Čech)

270 Kč
240 Kč
Historie českých komunit v Rumunsku - 11%
Ambiciózní projekt místních učitelů pojednává o fenoménu "český Banát" v dosud nebývalé časové i tematické šíři a z hlediska rozličných aspektů. Českého čtenáře zaujme také u nás neobvyklé zpracování problematiky osídlení-kolonizace.
dějiny všedního dne

Historie českých komunit v Rumunsku

500 Kč
444 Kč
Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance - 6%
Kniha patří ke klasickým dílům historické literatury druhé poloviny 20. století. Bachtin v ní prostřednictvím Rabelaisova románu Gargantua a Pontagruel objevil téma karnevalu, světa převráceného naruby, zábavy, narážek a veselosti.
dějiny všedního dne

Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance

381 Kč
358 Kč
Chytila patrola...aneb prostituce za Rakouska i republiky - 11%
Autorka v knize představuje prostituci v Českých zemích v dobách rakousko-uherské monarchie a v počátcích Československé republiky.
dějiny všedního dne

Chytila patrola...aneb prostituce za Rakouska i republiky

216 Kč
192 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 48 položek
<< < 1 .. 3 4 5