Nejprodávanější tituly - listopad 2022
filosofie

Filosofie smíru aneb o nápravě lidské mysli - 20%
Kdo chce měnit svět, sám potřebuje pomoc, která spočívá v lásce a smíru se sebou i svým životem, jež takovému člověku patrně ze všeho nejvíc schází.
filosofie
Ukázky

Filosofie smíru aneb o nápravě lidské mysli

135 Kč
108 Kč
Lepší než člověk - 11%
Je morálně oprávněné, aby medicína nejen léčila nemoci, ale i vylepšovala člověka? Věda by mohla v dohledné době zvýšit lidskou inteligenci, zlepšit paměť, prodloužit život a zpomalit stárnutí, a dokonce i zdokonalit náš charakter.
filosofie

Lepší než člověk

216 Kč
192 Kč
Moc, technika a věda: Martin Heidegger a Ernst Jünger - 20%
(1x)
Kniha analyzuje málo probádanou fázi myšlení německého filosofa Martina Heideggera.
filosofie
Ukázky

Moc, technika a věda: Martin Heidegger a Ernst Jünger

145 Kč
116 Kč
Mysterium Coniunctionis III. - 11%
Třetí díl studie rozdělování a spojování duševních protikladů v alchymii charakterizuje hermeneutická práce přibližující současnému člověku symboliku, jejíž pomocí chtěl autor „popsat či zformulovat religiózní prožitek ...
filosofie

Mysterium Coniunctionis III.

448 Kč
398 Kč
Tři útěky Hanny Arendtové - 11%
Roku 1933 uprchla Hannah Arendtová z nacistického Německa nejprve do Paříže, později do USA. Zde se stala jedním z nejvýznamnějších myslitelů své doby. Její pohnuté osudy ztvárnil kreslíř Ken Krimstein v oceňovaném komiksovém životopisu.
filosofie

Tři útěky Hanny Arendtové

349 Kč
310 Kč
Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme - 20%
Dalajlama patří k největším duchovním autoritám současnosti. Již mnoho let nuceně pobývá v exilu, a snad právě proto může dobře zprostředkovat učení tibetského buddhismu lidem na Západě.
filosofie
Ukázky

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

249 Kč
199 Kč
Mistr Zhuang. Sebrané spisy - 11%
(1x)
Úplný český překlad textu Spisy Mistra Zhuanga, klasika taoistické filosofie. Jeho rozpravy, dialogy, paraboly a metafory jsou ve svém úhrnu považovány za jednu z největších poem starověké Číny.
filosofie

Mistr Zhuang. Sebrané spisy

422 Kč
375 Kč
Myslet v diktatuře korektnosti 2 - 11%
Tento soubor dialogů vede své čtenáře do svobodnějších oblastí, v nichž pravda ještě není nahrazena politickou korektností a argumentace není umlčována nenávistným křikem lidskoprávních aktivistů.
filosofie

Myslet v diktatuře korektnosti 2

225 Kč
200 Kč
Plotin u řeckých raně křesťanských autorů - 11%
Plotin, filosof alexandrijského vzdělání, který působil v letech 244–269 jako učitel v Římě, byl nejen zakladatelem novoplatonské školy, ale zároveň podstatně ovlivnil raně křesťanské autory.
filosofie

Plotin u řeckých raně křesťanských autorů

216 Kč
192 Kč
Asklépios - 11%
(1x)
Dialog Asklépios bývá řazen mezi tzv. filosofická hermetika. Podobně jako texty tzv. Corpus Hermeticum, které autor prokazatelně znal, netvoří jednotný myšlenkový celek, ale shrnuje v podstatě všechny aspekty antického hermetismu.
filosofie

Asklépios

116 Kč
103 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 199 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 20 > >>