Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.
Víte, kde mají na návsi pomník s vinnými hrozny? Proč se Sylvánskému říká zelené, i když je to víno bílé? S čím je dobré ho párovat? Jak se pije košer víno nebo kde jsou Modré sklepy?
Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě.
Miluju, když můžu rozdávat sladkým radost druhým. Říká se, že sladké obaluje nervy a hází člověka do pohody, protože „sladké není jenom cukroví, sladké je i úsměv a mámení“.
Probiotikům se připisuje celá řada blahodárných účinků, ale zejména
poskytují střevům prospěšné bakterie a zabraňují množení těch škodlivých. Díky zdravé stravě a správné péči o trávení se budete každým
dnem cítit lépe...
Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Autor Martin Jiskra procestoval život s vařečkou v ruce, aby se nakonec zastavil a začal budovat vlastní podnik.