Nejprodávanější e-knihy - únor 2022
sociologie

Neznámá společnost - 20%
(2x)
Sociologická expedice do nitra vlastní země. Události posledních měsíců mohly v mnoha lidech zesílit pocit, že realita předstihuje možnosti fikce. Podobné pocity však nemusí být dezorientující ani nejsou důvodem k rezignaci.
sociologie
Ukázky

Neznámá společnost

199 Kč
159 Kč
Práce - 20%
Bez práce nejsou koláče. Někdy to ale jde i bez nich. Práce určuje náš osobní čas, formuje naši identitu a točí se kolem ní organizace celé moderní společnosti.
sociologie
Ukázky

Práce

279 Kč
223 Kč
Slavné sociologické výzkumy (1899–1949) - 20%
Kniha se zabývá půlstoletím vývoje výzkumného snažení desítek a stovek sociologů – jejich dnes slavnými sociálními výzkumy, a to od jeho počátků na konci devatenáctého století až po definitivní uznání výzkumu jako legitimní součásti sociologie.
sociologie
Ukázky

Slavné sociologické výzkumy (1899–1949)

290 Kč
232 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Náboženství a společnost - 20%
Kniha Náboženství a společnost - Věda o náboženství a její historické kořeny představuje uvedení do religionistické problematiky. Autor se zabývá obecnou charakteristikou religionistiky, vymezením jejího předmětu a metod.
sociologie
Ukázky

Náboženství a společnost

220 Kč
176 Kč
Kapitoly metodologie sociálních výzkumů - 20%
Zajímáte se o otázky přípravy, realizace a vyhodnocování sociálních výzkumů? PhDr. Jiří Reichel, Ph.D., vás seznámí se specifiky sociálních výzkumů a s rozdíly mezi výzkumem kvalitativním a kvantitativním.
sociologie
Ukázky

Kapitoly metodologie sociálních výzkumů

271 Kč
217 Kč
Proč si nerozumíme - 20%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie
Ukázky

Proč si nerozumíme

249 Kč
199 Kč
Sebevražednost seniorů - 20%

Sebevražda je téma tabuizované, často budící rozpaky, nesouhlas, nebo dokonce odpor. S prodlužující se délkou lidského života se stávají sebevraždy seniorů významným problémem.

sociologie
Ukázky

Sebevražednost seniorů

170 Kč
136 Kč
Zastřené počátky sociálního státu - 20%
Autorka zkoumá, jak Heydrichova politika „cukru a biče“ ovlivňovala distribucí důchodů a přídavků, jakým způsobem zasáhla dostupnost sociální a zdravotní péče, resp. fungování sociálního pojištění obyvatelstva v okupovaném prostoru Čech a Moravy.
sociologie
Ukázky

Zastřené počátky sociálního státu

278 Kč
222 Kč
Dejte lidem peníze - 20%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie
Ukázky

Dejte lidem peníze

239 Kč
191 Kč
Gerontologie pro sociální práci - 20%
Přehledový text o problematice stárnutí je určen zaměstnancům sociální sféry, kteří pracují se seniory v nepříznivé sociální situaci a s nízkou mírou soběstačnosti.
sociologie
Ukázky

Gerontologie pro sociální práci

300 Kč
240 Kč
Řízení sociálních procesů v České republice - 20%
Kolektivní monografie přináší pohled na principy a úspěšnost veřejného řízení sociálních procesů z různých úhlů pohledu. Ačkoli sociální procesy působí na první pohled odlišně, spojují je právě principy jejich řízení.
sociologie
Ukázky

Řízení sociálních procesů v České republice

130 Kč
104 Kč
Národ a dějiny jako sociologický problém - 20%
Myšlení a působení Tomáše G. Masaryka je v české (i odborné) veřejnosti většinou chápáno jen v jejich dimenzi filosofické a politické. Menší pozornost se věnuje náboženské komponentě Masarykova myšlení.
sociologie
Ukázky

Národ a dějiny jako sociologický problém

260 Kč
208 Kč
Vlastní Bůh - 20%
V současném globalizovaném světě mísení kultur a světonázorů se již delší dobu ohlašuje nutnost hledat mody soužití zvláště tam, kde naráží na živé historické reminiscence konfliktů.
sociologie
Ukázky

Vlastní Bůh

200 Kč
160 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
Štěstí lidu - 20%
(1x)
Proslulá přednáška z American Enterprise Institute z roku 2009.Otevřená obhajoba rodiny, přátelství, víry a smysluplné práce.
sociologie
Ukázky

Štěstí lidu

80 Kč
64 Kč
Úvod do sociologie - 20%
Upravené vydání učebnice Radomíra Havlíka slouží k základní orientaci při studiu vybraných společenských problémů. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány např. teorii a dějinám sociologie, vztahu společnosti a jedince, sociální struktuře společnosti
sociologie
Ukázky

Úvod do sociologie

90 Kč
72 Kč
Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu - 20%
Kniha otevírá nový pohled na zkoumání vztahu lidí k dějinám a jejich představ o minulosti. Historické vědomí je zde sociologickou perspektivou prezentováno nejen jako látka pro teoretické uvažování, ale především pro empirický výzkum.
sociologie
Ukázky

Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu

170 Kč
136 Kč
Metodologie sociálních věd - 20%
Kniha se zabývá stěžejními metodologickými problémy sociálních věd.
sociologie
Ukázky

Metodologie sociálních věd

100 Kč
80 Kč
Sociální politika - 20%
Kniha je základní odbornou učebnicí pro studijní obor zaměřený na sociální činnosti. Jejím cílem je seznámit žáky se základy sociální politiky v systému politiky státu.
sociologie
Ukázky

Sociální politika

212 Kč
170 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 25 položek
1 2 > >>