Nejprodávanější tituly - únor 2022
sociologie

Sociální politika - 11%
Kniha je základní odbornou učebnicí pro studijní obor zaměřený na sociální činnosti. Jejím cílem je seznámit žáky se základy sociální politiky v systému politiky státu.
sociologie

Sociální politika

224 Kč
199 Kč
Republika sociologů - 6%
Dosud chybějící příručka k dějinám české a slovenské sociologie v letech 1918-1948.
sociologie

Republika sociologů

230 Kč
216 Kč
Náboženství a společnost - 20%
Kniha Náboženství a společnost - Věda o náboženství a její historické kořeny představuje uvedení do religionistické problematiky. Autor se zabývá obecnou charakteristikou religionistiky, vymezením jejího předmětu a metod.
sociologie
Ukázky

Náboženství a společnost

220 Kč
176 Kč
Kapitoly metodologie sociálních výzkumů - 20%
Zajímáte se o otázky přípravy, realizace a vyhodnocování sociálních výzkumů? PhDr. Jiří Reichel, Ph.D., vás seznámí se specifiky sociálních výzkumů a s rozdíly mezi výzkumem kvalitativním a kvantitativním.
sociologie
Ukázky

Kapitoly metodologie sociálních výzkumů

271 Kč
217 Kč
Češi a demokracie v digitální době - 11%
(1x)
V této knize jsme si položili důležitou otázku: co bychom mohli lépe udělat pro to, abychom podpořili pozitivní vztah k demokratickému systému?
sociologie

Češi a demokracie v digitální době

242 Kč
215 Kč
Esej o daru, podobě a důvodech směny v archaických společnostech - 11%
Kniha klasika sociologie a etnologie, patřícího do tzv. Durkheimovy školy, z roku 1925 významně ovlivnila vývoj sociální antropologie a patří k povinné četbě řady oborů.
sociologie

Esej o daru, podobě a důvodech směny v archaických společnostech

359 Kč
319 Kč
Právo společnosti - 11%
Ústředním tématem této knihy je vztah právního a společenského systému. Luhmannova teorie popisuje, jak právo ve společnosti funguje, plní společenskou funkci, a dokonce společnost utváří.
sociologie
Ukázky

Právo společnosti

437 Kč
388 Kč
Rodina jako středobod života zdravé společnosti - 11%
Rodina je základem každé zdravé společnosti. A děti reprezentují její budoucnost. Pro pozitivní formování osobnosti mladého člověka je čím dál zásadnější, v jakém rodinném prostředí vyrůstá.
sociologie

Rodina jako středobod života zdravé společnosti

179 Kč
159 Kč
Sebevražednost seniorů - 20%

Sebevražda je téma tabuizované, často budící rozpaky, nesouhlas, nebo dokonce odpor. S prodlužující se délkou lidského života se stávají sebevraždy seniorů významným problémem.

sociologie
Ukázky

Sebevražednost seniorů

170 Kč
136 Kč
Technologická past - 11%
Vynálezy můžou být pro lidstvo požehnáním. A pro člověka katastrofou. V roce 2013 všechna světová média vydala zprávu o závěrech odborného článku - téměř polovinu současných pracovních pozic prý může nahradit umělá inteligence.
sociologie

Technologická past

404 Kč
359 Kč
Život na Sorbonně - 11%
(1x)
Proč francouzští intelektuálové kritizují elity ve své zemi, zatímco v zemích střední a východní Evropy právě elity chybí? Kniha je akademickou a kulturní sondou do hlav elit a „prestiže“ francouzské společnosti.
sociologie

Život na Sorbonně

441 Kč
392 Kč
Gerontologie pro sociální práci - 11%
Přehledový text o problematice stárnutí je určen zaměstnancům sociální sféry, kteří pracují se seniory v nepříznivé sociální situaci a s nízkou mírou soběstačnosti.
sociologie

Gerontologie pro sociální práci

387 Kč
344 Kč
Modernizace na pokračování. - 11%
(2x)
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
sociologie
Ukázky

Modernizace na pokračování.

403 Kč
358 Kč
S rozumem v koncích - 11%

Stáváme se méně inteligentními. Kniha S rozumem v koncích nám sděluje tento šokující, ale fascinující poznatek. Autoři nám představují vršící se hromadu důkazů, že lidé jsou dnes podstatně méně inteligentní, než tomu bylo před sto lety.

sociologie

S rozumem v koncích

395 Kč
351 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
„Takové normální rodinné historky“ - 20%
Kniha zve čtenáře do intimního světa rodinné paměti, dokumentovaného rozhovory s příslušníky tří generací vybraných rodin.
sociologie

„Takové normální rodinné historky“

298 Kč
238 Kč
Kůň, který uměl počítat
Na začátku 20. století proslul penzionovaný berlínský učitel matematiky tím, že jeho kůň, jemuž se začalo přezdívat „chytrý Hans“, umí počítat a rozumí složitým slovním pokynům. Byly schopnosti koně skutečné? Jistěže ne!
sociologie

Kůň, který uměl počítat

89 Kč
Návrat do Remeše - 11%
Kniha analyzuje příčiny třídní exkluzivity vzdělání, znalostí a kultury.
sociologie

Návrat do Remeše

270 Kč
240 Kč
Řízení sociálních procesů v České republice - 20%
Kolektivní monografie přináší pohled na principy a úspěšnost veřejného řízení sociálních procesů z různých úhlů pohledu. Ačkoli sociální procesy působí na první pohled odlišně, spojují je právě principy jejich řízení.
sociologie
Ukázky

Řízení sociálních procesů v České republice

130 Kč
104 Kč
Cesta lesem: Mansové v perspektivě reflexivní ekologické antropologie
Kniha Cesta lesem je pokusem o sblížení dvou odlišných přístupů k psaní v rámci sociální a kulturní antropologie. Nahlíží na skupinu původních obyvatel Sibiře - Manse z různé perspektivy.
sociologie

Cesta lesem: Mansové v perspektivě reflexivní ekologické antropologie

260 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 78 položek
<< < 1 2 3 4 > >>