Nejprodávanější tituly - únor 2022
sociologie

Historicko-sociologické reflexe - 11%
Kniha, která vychází k životnímu jubileu sociologa Jiřího Šubrta, představuje odbornou práci tohoto autora v její mnohotvárné šíři a specifických podobách.
sociologie

Historicko-sociologické reflexe

288 Kč
256 Kč
Jedinec a společnost - 11%
Kniha se vrací k některým otázkám, které před více jak půl stoletím formuloval Ralf Dahrendorf.
sociologie

Jedinec a společnost

252 Kč
224 Kč
Krabička poslední záchrany pro neziskové organizace - 11%
Tato publikace obsahuje popisy 90 problémových situací a 270 doporučení k jejich řešení. Osm autorů, 17 kreseb Mirka Kemela a 32 fotografií Jindřicha Štreita – to je druhé, rozšířené vydání Krabičky poslední záchrany pro neziskové organizace.
sociologie

Krabička poslední záchrany pro neziskové organizace

261 Kč
232 Kč
Národ a dějiny jako sociologický problém - 20%
Myšlení a působení Tomáše G. Masaryka je v české (i odborné) veřejnosti většinou chápáno jen v jejich dimenzi filosofické a politické. Menší pozornost se věnuje náboženské komponentě Masarykova myšlení.
sociologie
Ukázky

Národ a dějiny jako sociologický problém

260 Kč
208 Kč
Rodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění - 11%
Paměť byla dosud při studiu rodiny zcela opomíjena. Autorky knihy, historička a psycholožka, svou ojedinělou a mimořádně důkladnou analýzou dokazují, že rodinná paměť představuje důležitou složku rodinného fungování, související jak s rodinnými v
sociologie

Rodina a její paměť v nás ve světle třígeneračních vyprávění

224 Kč
199 Kč
Vlastní Bůh - 20%
V současném globalizovaném světě mísení kultur a světonázorů se již delší dobu ohlašuje nutnost hledat mody soužití zvláště tam, kde naráží na živé historické reminiscence konfliktů.
sociologie
Ukázky

Vlastní Bůh

200 Kč
160 Kč
Vzpoura davů - 11%
Slavná kniha nejvýznamnějšího moderního španělského filozofa José Ortegy y Gasseta shrnuje úvahy, které vycházely původně v novinách od roku 1927.
sociologie

Vzpoura davů

341 Kč
303 Kč
Lidé a dějiny - 11%
(2x)
Tato kolektivní monografie volně navazuje na předchozí dvě úspěšné publikace editorů Kolaps a regenerace: cesty civilizací a kultur (Academia 2011) a Civilizace a dějiny: historie světa pohledem dvaceti českých vědců (Academia 2013).
sociologie

Lidé a dějiny

765 Kč
680 Kč
Mysl, já a společnost
Mysl, já a společnost byla sestavena Meadovými žáky po jeho smrti na základě záznamů autorových přednášek. Kniha, jež se stala jedním z významných děl v historii sociologie, sociální psychologie a filozofie, vychází v češtině poprvé.
sociologie

Mysl, já a společnost

134 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
Retrotópia - 11%
(1x)
Vo svojej poslednej knihe, ktorá bola publikovaná až po jeho smrti v januári 2017, sa Bauman venuje tendenciám, ktoré sú prejavom nostalgických túžob po idealizovanej či imaginárnej minulosti.
sociologie

Retrotópia

242 Kč
215 Kč
Sexualita a sexuální identita - 11%
(1x)
Nakolik je naše sexualita a sexuální identita přirozená a nakolik je ovlivněna kulturou, ve které žijeme? Nakolik jsme v tomto ohledu sami sebou, a nakolik se podřizujeme očekáváním společnosti i svého partnera?
sociologie
Ukázky

Sexualita a sexuální identita

332 Kč
295 Kč
Česká Alexandrovka - 11%
Memoáry se zabývají dosud značně opomíjenou kapitolou z dějin českého vystěhovalectví na Ukrajinu a do Ruska. Autor zaznamenává pohnuté osudy obyvatel Alexandrovky v průběhu první poloviny 20. století.
sociologie

Česká Alexandrovka

180 Kč
160 Kč
Krajané: hledání nových perspektiv
Autoři této kolektivní monografie se snaží na základě terénních výzkumu u krajanů z Bulharska, Srbska, Spojených států amerických, Ukrajiny a Chorvatska upozornit na nové rozměry bádání krajanské problematiky.
sociologie

Krajané: hledání nových perspektiv

53 Kč
Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy - 11%
Kniha usiluje o upevnění a prohloubení znalostí o mezinárodních organizacích v českém prostředí. Klade si dva základní cíle. Její první cíl spočívá v předložení komplexního a podrobného obecného rozboru mezinárodních organizací.
sociologie

Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy

305 Kč
271 Kč
Úvod do sociologie - 20%
Upravené vydání učebnice Radomíra Havlíka slouží k základní orientaci při studiu vybraných společenských problémů. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány např. teorii a dějinám sociologie, vztahu společnosti a jedince, sociální struktuře společnosti
sociologie
Ukázky

Úvod do sociologie

90 Kč
72 Kč
Římský člověk a jeho svět - 11%
Svazek završující přehlídku lidských typů a sociálních rolí nejvýznamnějších kulturních epoch v dějinách lidstva představuje ve dvanácti kapitolách různé tváře lidí starověkého Říma, od politiků, právníků a vojevůdců po otroky či povstalce.
sociologie

Římský člověk a jeho svět

421 Kč
374 Kč
Scénické tradice Latinské Ameriky - 11%
Monografie věnovaná ibero-africkým a indiánským kultům a slavnostem a doplněná rozsáhlou obrazovou dokumentací nabízí srovnání původních scénických tradic tří kontinentů, které se po objevu Nového světa setkaly v prostoru Jižní Ameriky.
sociologie

Scénické tradice Latinské Ameriky

216 Kč
192 Kč
Štěstí lidu - 11%
(1x)
Proslulá přednáška z American Enterprise Institute z roku 2009.
Provokativní text provokativního myslitele, který provokuje hodně opovážlivě: obhajuje rodinu, přátelství, víru a smysluplnou práci.
sociologie

Štěstí lidu

205 Kč
182 Kč
Zkušenosti a vztahy - 11%

Cílem autorů bylo prozkoumat vzájemné zkušenosti a vztahy české a lotyšské společnosti ve 20. století.

sociologie

Zkušenosti a vztahy

221 Kč
196 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 77 položek
<< < 1 2 3 4 > >>