Kari pokrmy jsou jednoduše skvělé – ať už jde o indické nebo thajské, zeleninové, masové nebo s rybím masem. Příprava je snadná a většinou velmi rychlá. Už při vaření to v kuchyni nádherně voní. A hosté bývají z exotických kari pokrmů nadšení!
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.
Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř. Už podruhé!
Kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale i snadno připravitelné pokrmy pro hosty.
Přerušovaný půst je moderní holistická metoda, která může významně přispět k upevnění zdraví. Zde se navíc dozvíte, co během přerušovaného půstu jíst, což vám pomůže bezpečně a dlouhodobě přerušovaný půst dodržovat a dosahovat tak skvělých výsledků.
Snadné vaření na šest písmen
Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše.
Muffiny se pro svou jednoduchost staly oblíbeným pečivem, vhodným na snídani nebo na svačinu. Recepty v knížce jsou posbírané, ale upravené tak, aby byla zvýrazněna chuť a jednotlivé recepty se od sebe lišily.
Lily Nichols ve své knize na základě více než 900 vědecky podložených informací, odkazů a zkušeností dokládá význam „opravdového jídla“ pro zdraví matky a vyvíjejícího se miminka.
Vydejte se na cestu Tachovskem – svéráznou krajinou západních Čech na hranici s Bavorskem. Poznejte tachovský region prostřednictvím chutí, vůní a vzpomínek jeho současných i minulých obyvatel.
Kniha obsahuje dvanáct kapitol podle měsíců v roce. Každý měsíc má svou poetiku, své svátky a rituály, ale i praktický dopad - jak vše dětem vysvětlit, včas si připravit, na nic nezapomenout?
Snídat kaše není žádná nuda. Jana a David, možná je znáte pod jejich pravým jménem
„Naše kaše“, vás vezmou na pořádný (a dobrodružný) výlet do světa tohoto ranního fenoménu.
Autor se s vámi podělí o historky z lovu štik,
kaprů, úhořů, sumců a dalších ryb, vystihne jejich
podstatu, poradí vám, jak ryby očistit i naporcovat,
a nabídne jejich tradiční i netradiční zpracování v
kuchyni.
Diety nefungují a ani fungovat nemohou, takzvaná epidemie obezity je mediální strašák, a diskriminace tlouštíků je pro jejich zdraví nebezpečnější než sama obezita. Zároveň boří mýtus o úloze pevné vůle při udržování zdravé hmotnosti.
Odhalte taje superpotravin společně s nutriční specialistkou, objevte jejich blahodárné účinky a zjistěte, jak je vhodně zařadit do svého každodenního jídelníčku.